Жительку Нової Зеландії судитимуть на Волині за контрабанду одягу

Жительку Нової Зеландії судитимуть на Волині за контрабанду одягу
Жителька Нової Зеландії, директорка британської компанії «GROUBER TRADERS LLP» Рейчел Еріксон на Волині стала фігурантом адмінпровадження через перевезення товарі через митний кордон з приховуванням від митного контролю.

Так, в липні 2015 року компанія «GROUBER TRADERS LLP» здійснювала поставку товару на столичне підприємство «Beta Prom Group» LTD, - повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Проте під час митного огляду працівники митного посту «Ягодин» побачили певні розбіжності між наявним товаром і тим, що було зазначено в товаросупровідних документах. Відтак, митарі провели детальний огляд вантажівки та виявили, що в інвойсі задекларовано 20 368 предметів одягу, взуття та промислових товарів, загальною вартістю 54 871 доларів США. Насправді у вантажівці митники виявили 64 287 предметів. Різниця між наявним та задекларованим товаром складала 47 425 предметів на загальну суму 8 845 465 гривень. Разом з тим, 3 506 товарів із заявлених в інвойсі, взагалі були відсутні.
З цих підстав митники склали протокол про порушення митних правил, який невдовзі скерували на розгляд суду. Зауважимо, що в порушенні митних правил митарі звинуватили громадянку Нової Зеландії Рейчел Еріксон. Мовляв, вона є директором підприємства і саме її ім’я фігурує в кількох документах, відповідно – вона відповідальна за поставку та оформлення товару, а тому саме її варто притягнути до відповідальності.

Коли справу почали слухати в суді, то представник компанії, яку очолює обвинувачена пояснила, що окрім самої Рейчел Еріксон у підприємства є ще один директор, однак до відповідальності притягнули саме пані Еріксон. Крім того, представниця обвинуваченої доводила, що підсудна не мала жодного відношення до поставки товару, а тим паче до його митного оформлення. Разом з тим юристка запевнила суд, що винного в цьому порушенні вже знайшли та навіть звільнили – ним виявився вантажник складу фірми відправника, який наплутав з документами.

Зрештою, Любомльський районний суд закрив провадження відносно Рейчел Еріксон зважаючи на те, що в діях жінки не було складу правопорушення.

Наразі справа перебуває на розгляді в Апеляційному суді Волинської області, позаяк суд І інстанції постановив весь зайвий вилучений товар передати митниці. Однак представник британської компанії з таким рішенням суду не погодилася та подала апеляційну скаргу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Жительку Нової Зеландії судитимуть на Волині за контрабанду одягу
13 січень, 2016, 15:10