Звільнили за Фейсбук - і суд не допоміг

Звільнили за Фейсбук - і суд не допоміг
Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) у вівторок, 12 січня, відхилив позов румунського інженера щодо звільнення його з роботи за розміщення приватних повідомлень на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook у робочий час.

Про це повідомляє DW.COM, посилаючись на агентство AFP.

Як визначили судді Малої палати ЄСПЛ, роботодавець має право перевіряти, чи його співробітники на робочому місці виконували свої службові обов’язки і не використовували комп’ютер компанії для приватних цілей. Перевірка сторінки в соцмережі може вважатися втручанням у приватне життя, однак судді ЄСПЛ вважають, що в даній ситуації така перевірка є виправданою.

Румунського інженера, якому зараз 36 років, звільнили ще в 2007 році після роботи впродовж трьох років на приватну компанію. Роботодавець перевірив його Facebook-сторінку та виявив, що інженер використовував робочий комп'ютер для обміну повідомленнями зі своїм братом та дівчиною про стан здоров'я та особисте життя.

Чоловік пройшов усі судові інстанції в своїй країні, однак не домігся позитивного для себе рішення і подав позов до ЄСПЛ. Мала палата ЄСПЛ не задовольнила позов, і тепер румун має право впродовж трьох місяців подати апеляцію. ЄСПЛ може, але не зобов'язаний, направити справу до Великої палати ЄСПЛ, де її розгляне колегія з 17 суддів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.