Луцькі залізничники цілодобово міряють температуру рейок

Луцькі залізничники цілодобово міряють температуру рейок
У зв’язку з підвищенням температури повітря залізничники обласного центру Волині ведуть посиленні чергування та контролюють нагрівання рейок колій.

Про це повідомив начальник станції “Луцьк” Львівської державної залізниці Алігейдар Багіров.

Контроль за безпекою руху поїздів у зв’язку зі спекою посилений в усій Україні. У спекотні літні дні на деяких ділянках залізниці рейки залізничного полотна розігріваються до понад 50°С, - повідомляє прес-служба Державної адміністрації залізничного транспорту.

Зокрема, працівники колійного господарства залізниці організували щоденні додаткові обходи колій, під час яких досвідчені фахівці за допомогою колієвимірювальних і дефектоскопічних приладів перевіряють стан рейкошпальної решітки та зазори в стиках рейок.

Виміри температури рейок у період найбільш високих температур проводяться щогодини.

На кожній із 108 дистанцій колії температура рейок контролюється за допомогою температурних постів (по 3-4 на кожній дистанції). При перевищенні допустимої температурної норми, керівник дистанції колії може прийняти рішення про обмеження встановленої швидкості руху поїздів.

Висока температура вимагає зміни умов експлуатації залізниці з тим, щоб забезпечити необхідний рівень безпеки. За правилами експлуатації залізниці, якщо температура рейок понад 50°С, то швидкість руху поїздів обмежується. Попередження про обмеження швидкості діє в основному з 12 по 18 годину.

Довідка

Колія щодня піддається температурним і динамічним впливам. Однак, під впливом аномально високих або низьких температур змінюється стан верхньої будови колії, зокрема, рейок і стикових накладок. Коли температура повітря значно підвищується, метал, з якого виготовлені рейки, розширюється. Це може деформувати колію і таким чином загрожувати безпеці руху.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцькі залізничники цілодобово міряють температуру рейок
06 серпень, 2012, 15:34