У Луцьку читатимуть поезії на підтримку засудженого на смерть поета

У Луцьку читатимуть поезії на підтримку засудженого на смерть поета
У Луцьку відбудуться читання на підтримку засудженого до смерті палестинського поета Ашрафа Фаяда.

Захід пройде у книгарні за адресою вул. Лесі Українки, 30 у четвер, 14 січня, о 17:00 год.

14 січня 2016 у різних містах світу пройдуть аналогічні заходи. 35-річного автора судом Саудівської Аравії вирішили позбавити життя за нібито пропагування атеїзму у збірці віршів «Instructions Within» та носінні довгого волосся.

У Луцьку зачитають тексти Ашрафа та власні: Ольга Ляснюк, Віталій Ткачук, Ганна Луцюк, Марія Марченкова та актор театру «Гармидер» Дмитро Безвербний.

Ашраф Фаяд (Ashraf Fayadh) відомий поет та куратор культурних проектів. В анонімному доносі на нього йшлося про те, що автор вживав нецензурні вислови на адресу держави і пророка Мухаммеда, а також поширював книгу, в якій пропагував атеїзм і невіру. У березні 2014 письменника засудили до 4 років ув'язнення і 800 ударів батогом. Після апеляції суд змінив вирок – від 17 листопада 2015 року Ашраф засуджений на смерть.

14 січня 2016 по всьому світу відбудуться Всесвітні читання на підтримку несправедливо засудженного (Worldwide Reading in support of Ashraf Fayadh), до ініціативи доєдналося понад 60 країн та майже 300 авторів. Серед них – лауреати Нобелівської премії з літератури: Герта Мюллер, Орхан Памук, Маріо Варгас Льоса, Ельфріда Єлінек та інші. Аналогічні акції пройдуть в Україні, зокрема і в Луцьку. Учасниками читань будуть волинські поети та актори аматорського театру-студії «Гармидер».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.