Яценюк анонсував дешевший бензин

Яценюк анонсував дешевший бензин
Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк доручив операторам ринку та Антимонопольному комітету переглянути ціни на нафтопродукти на українських заправках.

Відповідне доручення він дав профільному міністру Володимиру Демчишину на першому у 2016-му році засіданні Кабінету міністрів.

«Я звертаюсь до міністра енергетики разом з Антимонопольним комітетом України: дорогі друзі, ціна на нафту зараз уже на рівні 30 доларів, а заправки поки що стоять на тих самих цінових параметрах, на яких стояли місяць тому. Будь ласка, проведіть зустріч між АМКУ та основними операторами ринку», — доручив Яценюк.

Він наголосив, що таке доручення не варто сприймати, як адміністративний тиск.

«Мова йде винятково про економічні передумови зменшення вартості нафтопродуктів на автозаправних станціях. Якщо ціна на нафту опустилась до рівня 30 доларів, будь ласка, рахуємо дуже просто і таким чином вже сьогодні бачимо можливість для певного зменшення цін на нафтопродукти на українських АЗС», — пояснив глава уряду.

«Чим менша ціна на нафту, тим менша ціна на пістолеті на заправці. Тому я прошу вас прошу сьогодні-завтра провести зустрічі з операторами ринку та з антимонопольним комітетом», — ще раз звернувся до глави Міненерго Яценюк.

Водночас він закликав АМКУ разом операторами ринку напрацювати формулу ціноутворення на нафтопродукти залежно від того, яка ціна на нафту на світовому ринку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Арсений петович а как же акциз, курс 26.....уже 26, и пока 26......
Відповісти
озвучує все, що слина принесла до рота. Ми "ситі" комуналкою...
Відповісти
А народ мовчить і локшину мовчки з вух знімає...
Відповісти
Останні новини
Яценюк анонсував дешевший бензин
14 січень, 2016, 01:29