Вулицями Ковеля пройшов легендарний марафонець. ФОТО

Вулицями Ковеля пройшов легендарний марафонець. ФОТО
Ковельчанин Леонід Оксіюк вчора у товаристві учнів ковельських шкіл та вихованців комплексної ДЮСШ ім. Євгена Кондратовича пройшов вулицями рідного міста.

Свою ходу він приурочив новорічно-різдвяним святам, інформує офіційний сайт Ковельської міської ради.

Незважаючи на проблеми зі здоров’ям, Леонід Михайлович - інвалід першої групи, він понад 20 років займається спортом. На його рахунку сотні кілометрів Україною та за кордоном. Марафонцю відомі шляхи Польщі, Білорусі, Словаччини, Угорщини, Чехії, Німеччини. Щодня його можна зустріти на стадіоні «Верес», де він розпочинає новий день. Як зізнається пенсіонер, хода – це невід’ємна частина його життя, спорт додає позитивних емоцій та сил. А ще це безліч знайомств та приємних спогадів, якими він ділиться залюбки.

Перед стартом прийшли привітати спортсмена-ветерана представники міської влади. Зокрема, секретар міської ради Віра Федосюк, перший заступник міського голови Михайло Гетьман, заступник міського голови Ігор Прокопів.

Звертаючись до Леоніда Михайловича, Ігор Ярославович сказав: «Вас знають в Ковелі як надзвичайно мужню людину, яка впродовж багатьох років пропагує здоровий спосіб життя. Міська влада відгукнулась на Вашу ініціативу у ці святкові дні провести піший марафон. Підтримати Вас вирішили і юні ковельчани. Адже Ви своїм прикладом показуєте усім, що, якщо людина прагне жити і прагне займатися спортом – проблеми зі здоров’ям не будуть їй на заваді».
Ветерану вручили подарунок та Почесну грамоту. В ній зазначено: «За активну участь у житті міської громади, вагомий особистий внесок у пропаганду спорту серед людей з особливими потребами, одержимість й ініціативність, просвітницьку діяльність та з нагоди проведення у Ковелі пішого марафону, приуроченого Новорічно-Різдвяним святам»

У свою чергу Леонід Михайлович подякував за підтримку, привітав зі святами та закликав усіх вести здоровий спосіб життя та знаходити у своєму щоденному графіку час для спортивних занять.

Леонід Оксіюк відзначив свій 72-й день народження. Тож многії літа імениннику і ще сотні йому кілометрів у дорозі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.