Прокуратура визнала будівництво на Гряді незаконним

Прокуратура визнала будівництво на Гряді незаконним
Прокуратура області розглянула запит депутата Волинської обласної ради Віктора Карпука щодо самочинного будівництва на Гряді.

Про це повідомляють у Волинській обласній раді.

Прокуратура області розглянула запит Віктора Карпука щодо самочинного будівництва та порушення вимог земельного законодавства В.Тарасюком на території бази відпочинку ЗАТ "Чайка", яка знаходиться на урочищі "Гряда" Шацького району.

Будівництво, про яке йде мова у запиті, визнане незаконним у зв'язку із самовільним зайняттям цієї території забудовниками.

Відповідь заступник прокурора області Валерія Невірця з цього приводу наступна:

"Проведеною перевіркою із залученням спеціалістів Державної інспекції сільського господарства та Інспекції ДАБК у Волинській області встановлено, що в користуванні ЗАТ фабрика "Чайка" знаходиться земельна ділянка площею 0,42 га з цільовим призначенням для будівництва та обслуговування бази відпочинку в урочищі "Г ряда" смт. Шацьк, Волинської області.

Згідно договору купівлі-продажу від 02.12.2004 Шум В.А. придбав у ЗАТ «Чайка» будинок Е-1 (пл. 43,3 кв.м.), який знаходиться в смт. Шацьк, вул. Центральна, 16, та 08.09.2005 зареєстрував право власності на нього у КП "Волинське обласне бюро технічної інвентаризації".

В подальшому, рішенням сесії Шацької селищної ради № 32/5.4 від 20.05.2010 за результатами розгляду клопотання ЗАТ "Чайка" від 17.05.2010 про вилучення земельної ділянки площею 0,15 га для обслуговування будинку відпочинку Е-1 на користь Шума В.А., припинено право постійного користування даною земельною ділянкою у зв'язку з добровільною відмовою.

Рішенням сесії Шацької селищної ради № 4-11.2/2011 від 11.01.2011 Шуму В.А. надано дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки загальною площею 0,0849 га у власність шляхом викупу, з цільовим призначенням для обслуговування житлового будинку на землях населеного пункту смт. Шацьк, вул. Центральна, 16 з земель не наданих у власність чи користування.

Перевіркою додержання вимог земельного законодавства при користуванні Шумом В.А. вищевказаним будинком, встановлено факт самовільно зайняття земельної ділянки площею 0,1278 га та забудови по її периметру огорожі, що в свою чергу є порушенням вимог ст.ст. 124-126 Земельного кодексу України.

За допущені порушення державним інспектором Державної інспекції сільського господарства у Волинській області відносно Шума В. А. 23.07.2012 складено протокол про адміністративне правопорушення за самовільне зайняття земельної ділянки та внесено припис на вжиття заходів по усуненню виявленого порушення. Опитаний з приводу допущених порушень вимог земельного законодавства Шум В.А. факт самовільного зайняття земельної ділянки визнав та зобов'язався усунути вказані порушення на виконання внесеного припису.

Крім цього, за результатами проведеної перевірки Інспекцією ДАБК у Волинській області встановлено, що реконструкція вищевказаної будівлі, яка знаходиться на території бази відпочинку ЗАТ "Чайка" проводиться Шумом В.А. без будь-якої проектно-кошторисної документації та реєстрації декларації про початок виконання будівельних робіт, у зв'язку з чим відносно останнього 24.07.2012 складено протокол про правопорушення у сфері містобудівної діяльності за ч. 8 ст. 96-1 КУпАП, розгляд якого призначено на 09.08.2012.
Таким чином, за результатами перевірки вжито заходів реагування, спрямованих на усунення порушень та притягнення винних осіб до відповідальності".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
цікаво як він усуне порушення
Відповісти
Останні новини
У ДТП загинув водій авто
06 серпень, 2012, 16:57
Прокуратура визнала будівництво на Гряді незаконним
06 серпень, 2012, 16:18