Білоруські прикордонники спростували інформацію про заборону на відвідування росіянами Єгипту ^

Білоруські прикордонники спростували інформацію про заборону на відвідування росіянами  Єгипту ^
Державний прикордонний комітет Білорусії (ДПК) спростував інформацію про те, що нібито забороняв білоруським турфірмам відправляти через республіку російських громадян на відпочинок до Єгипту.

«Рекомендації, заборони турфірмам з посиланням на прикордонників - просто вигадки. Швидше за все, з урахуванням того, що головні фірми (деяких турфірм) знаходяться в Росії, а «дочки» тут, в Білорусії, головні російські фірми могли поставити це питання ребром «дочкам» тут. Таким чином, вони (білоруські турфірми з російським капіталом) не відправляють, страхуються », - зазначає прес-секретар відомства Олександр Тищенко.

Він пояснив, що коли людина вилітає в якусь країну, у неї не просять пред'явити путівку. Прес-секретар підкреслив, що не було жодного випадку, коли б громадянина Росії не випустили з Білорусії тільки тому, що він російський турист.

Прес-секретар МЗС Білорусії Дмитро Мірончік також спростував інформацію про те, що білоруські турфірми зобов’язані не відправляти на відпочинок до Арабської Республіки російських туристів.

Раніше, в четвер, 14 січня, з'явилася інформація про те, що білоруські туроператори перестали продавати путівки в Єгипет російським мандрівникам. Представники деяких компаній стверджували, що прикордонна служба Білорусі заборонила їм відправляти російських туристів до Арабської Республіки.

19 листопада повідомлялося, що російські туроператори відновили продаж путівок до Єгипту. Компанії пропонували полетіти в Арабську Республіку через Ізраїль, Туніс, Туреччину, Україну або Білорусію.

Указ про призупинення польотів з Росії до Єгипту президент Володимир Путін підписав 8 листопада минулого року. Це сталося після катастрофи літака Airbus A321 компанії «Когалимавіа», що летів з Шарм-ель-Шейха в Санкт-Петербург. Лайнер розбився 31 жовтня. Всі 224 людини (в основному росіяни), що знаходилися на борту, загинули. За даними ФСБ, причиною катастрофи став теракт.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Білоруські прикордонники спростували інформацію про заборону на відвідування росіянами Єгипту ^
14 січень, 2016, 15:42