Президент узаконив «Шерлоків Холмсів» ^

Президент узаконив «Шерлоків Холмсів» ^
Сьогодні був підписаний прийнятий раніше Верховною Радою України закон про Державне бюро розслідувань.

Про це повдомляє «Інтерфакс-Україна».

«Верховна Рада проголосувала за закон про Державне бюро розслідувань. Попри те, що у мене є певні зауваження до цього процесу, закон про Державне бюро розслідувань надійшов мені на підпис, і я підписую цей закон, і цим самим починаємо процес, що і слідства в прокуратурі вже не буде і прокуратура буде обмежена тільки представленням інтересів держави в суді», – зазначив Президент України Петро Порошенко у Києві на прес-конференції.

Нагадаємо, закон «Про Державне бюро розслідувань» (№ 2114) був ухвалений в цілому 12 листопада 2015 року.

А вже 24 листопада 2015 року голова Верховної Ради Володимир Гройсман підписав низку законів, зокрема і про створення Державного бюро розслідувань.

Держбюро розслідувань має займатись виявленням, розкриттям і припиненням злочинів, пов’язаних з діяльністю організованих груп та злочинних організацій, розслідувати випадки катування та інших злочинів, пов’язаних з жорстоким, нелюдським або таким, що принижує гідність, поводженням або покаранням, вчинених прокурорами, слідчими (детективами) Національного антикорупційного бюро, СБУ, органів внутрішніх справ та працівниками інших правоохоронних органів.

До переліку злочинів, які має розслідувати Держбюро, належать військові злочини, злочини, вчинені службовими особами, які займають особливо відповідальне становище.

Також бюро має займатись розслідуванням злочинів, які вчинили службові особи Національного антикорупційного бюро України, прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (крім випадків, коли досудове розслідування цих злочинів віднесено до підслідності детективів підрозділу внутрішнього контролю Національного антикорупційного бюро України).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Для цього бюро готова вже і перша справа - злочин, вчинений 19.02.2014 року таким собі покидьком на прізвище Данильчук в центрі міста Луцька відносно колишнього голови ВОДО Башкаленка. Цікаво, чи буде неупереджене і об'єктивне розслідування, чи все спустять на гальмах, керуючись не законом, а "рррреволюційною доцільністю"?
Відповісти