Будиночки для торгівлі на Театральному майдані у Луцьку не витримали погоди. ФОТО

Будиночки для торгівлі на Театральному майдані у Луцьку не витримали погоди. ФОТО
З настанням холодів торгові будиночки на Театральному майдані почали руйнуватися: дерево розсохлося і дошки поздувалися.

Про це у четвер, 14 січня, повідомив голова організації «Межа» Олег Сидорчук на своїй сторінці у Facebook, пише "Район.Луцьк".

Чоловік каже, що ці будиночки міськрада закупила за спільного фінансування з ЄС 8 місяців тому по 36 тисяч 500 гривень за кожен.

Продавці, які реалізовують свій товар на площі, додають, що це подарунок місту від Європейського Союзу. На підтвердження цього показують дерев’яні таблички з прапором організації. Будиночки були передані у користування майстрам у травні під час фестивалю «Aрт-територія».

Народні умільці розповідають, що влітку було все добре і торгувати було зручно. З настанням холодів торгові будиночки почали руйнуватися. Дерево розсохлося і дошки поздувалися.

«Дерево, хоч і було сухе, таки зіграло погану службу. Пішло хвилями, якщо стояти за будиночком, то це добре видно. Ледве не вирвало конструкцію, вона ще поки тримається, але якісь елементи пошкодились», ‒ каже гончар Анатолій Філозоф.

У деяких торгових ятках дошки розсохлися настільки, що цвяхи повиривалися назовні. Продавчиня Оксана, хоч торгує лише місяць, пам'ятає, що на початку роботи, у грудні, ще такого не було. Цвяхи показалися разом із сильними морозами декілька тижнів тому.

«Прийшла я в уже трохи зруйнований будиночок. У деяких місцях дерево дуже сильно «повисувалось», було вже аж хвилясте», ‒ зазначає жінка.

Працівники бідкаються, що такий стан приміщень завдає немало клопотів. По-перше, їх зовнішній вигляд відлякує відвідувачів. По-друге, майстри з сумом зазначають, що торгову площу, напевно, таки доведеться реконструювати за свій кошт.

Ятка Олени зовсім у незадовільному стані ‒ через вологу там піднявся дах.

«Чоловік приходить, ставить дах на місце. Потрібно постійно ремонтувати, підтесувати. Ятка то замерзає, то розмерзається», ‒ розповідає жінка.

На додачу один із будиночків розмалювали невідомі хулігани. У ньому працівники спорудили вертеп.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а погода шурупи сама викрутила и цвяхи повитягувала також?????????????????????????????????????
Відповісти
Ти ще не знаєш сили погоди. Вона не тільки шурупи цвяхи із шурупами витягує, але і метал і камні розриває
Відповісти
Хто виробник?
Хто з міськради підписував договір поставки, акти прийому чи накладні?
Відповісти
просто халтура
Відповісти
А хтось відповість за це і чи відшкодує збитки до бюджету за цю халтуру??? Чи чиновники й надалі будуть транжирити наші гроші на усіляку х.... ???
Відповісти
Я буду красти, кажу це чесно і прозоро
Відповісти