Скільки платять за тепло представники влади?

Скільки платять за тепло представники влади?
Журналісти підрахували, у скільки обходиться першим особам держави опалити їх заміські будинки, якщо вони платять за загальними тарифами за газ для населення.

На останньому засіданні Кабміну прем'єр-міністр Арсенія Яценюк повідомив, що ознайомився з платіжками за тепло, які отримують українці і був шокований - мовляв, дуже дорого виходить. Глава уряду доручив Міністерству юстиції вивчити правове обґрунтування тарифів, пише bdzhola.com.

У середньому щоб взимку опалювати будинок прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, площею 298 квадратних метрів (щоб температура була не нижче 18 градусів) необхідно використовувати не менше 1800 кубометрів газу.

У грошовому еквіваленті, при діючих тарифах Київоблгазу, платіжка на тепло для Яценюка складе приблизно 12000 гривень.

Президент Петро Порошенко, судячи з декларації за 2014 рік, володіє розкішним особняком в селищі Козин на березі річки Козинка. Площа його "Білого дому" становить 1331 один квадратний метр.

Закономірно, що опалити такий будинок задоволення недешеве. За підрахунками, сім'я Порошенко в зимові періоди отримує платіжку за опалення, в якій значиться кругленька сума - близько 48 000 гривень.

У спікера Володимира Гройсмана задекларовано два будинки - площею 534 і 461 квадратних метрів. Перший будинок знаходиться в селі Астрономічне Вінницької області, другий, за інформацією ЗМІ - в селищі Козин Київської області.

З урахуванням тарифів облгазів, спікер парламенту за опалення у вінницькому будинку заплатить - 22 300 гривень, у київському – 19 200 гривень, що в сумі складе - 41 500 гривень.

Як вираховували ціну?

У зимовий період, коли за вікном температура падає нижче нуля градусів, щоб повноцінно опалити один квадратний метр житла (щоб температура в приміщенні була вище 18 градусів) необхідно використовувати близько 6 кубів газу на місяць.

Згідно зі встановленими тарифами за газ для населення (якщо є лічильник), один кубометр газу обходиться в 3,6 гривень (якщо використовувати до 1200 кубів на місяць) і 7,188 гривень (якщо понад 1200 кубів).

Уточнення, пільгові 1200 "кубів" даються тільки на опалювальний сезон (з 15 жовтня по 15 квітня). Ми припустили, що наші ВІПи кожен місяць оплачували за пільговим тарифом тільки 200 кубів, решта - за повною вартістю.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дайте мені Сєню Кулявлоба за горлянку хоча б 5 хвилин потримати!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
і за яєчкі. потримати на висоті 2 метри від землі
Відповісти
друге, а потім перше :)
Відповісти
Останні новини
Скільки платять за тепло представники влади?
14 січень, 2016, 20:32