У Ковелі створять Статут міста

У Ковелі створять Статут міста
На зустрічі Волинського ресурсного центру розвитку місцевої демократії з депутатами Ковельської міської ради говорили про створення робочої групи, яка працюватиме над розробкою Статуту Ковеля.

Зустріч відбулася у сесійній залі Ковельської міськради. Тема – статут територіальної громади як основа локальної демократії, прес-служба Асоціації підтримки та розвитку ОСББ та ОСН.

Учасники заходу домовилися про створення робочої групи, яка на початку лютого 2016 року розпочне працювати над розробкою Статуту міста Ковеля. Громадський актив, який бажає долучитися до створення «малої конституції» міста, може звернутись до секретаря Ковельської міської ради Віри Федосюк.

Експерти Ресурсного центру Петро Лавринюк та Ірина Гайдучик надаватимуть необхідні консультації та юридичну підтримку членам робочої групи.

За словами депутата Ковельської міської ради Ковеля Сергія Кошарука, статут місту потрібен.

«Це платформа, де можна запровадити механізми комунікації різних категорій людей. Це своєрідний алгоритм використання діючого законодавства в конфліктних ситуаціях як для влади, так і для громади. Затвердження Статуту додасть конструктиву в громаді, покращить інвестиційний клімат міста», - каже Кошарук.

Волинський ресурсний центр розвитку місцевої демократії діє в межах проекту Асоціації підтримки та розвитку ОСББ та ОСН «Місцева демократія. Волинь. Перезавантаження», що фінансується державною ініціативою «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мля, вже без грошей Сороса і Статут міста написати не можуть.
Відповісти
якщо громада сприяє демократії - мені грошей не шкода.
Відповісти
За ті гроші світового спекулянта вже так насприяли, що далі нікуди. Одні - вже й писати без грошей нездатні. Другі - без закордонних грошей і не пер&нуть.
Відповісти