ТОП-5 найнебезпечніших продуктів волинських супермаркетів^

ТОП-5 найнебезпечніших продуктів волинських супермаркетів^
На жаль, сьогодні кількість шкідливих і небезпечних для здоров'я продуктів у багато разів перевершує число корисних і екологічно чистих товарів.

Читаючи склад того чи іншого продукту, ви, як правило, знайдете лише схвальні відгуки маркетологів і компаній-виробників. Перебільшені переваги ефектно закривають собою справжні властивості виробу. Секрет складу ховається за нерозбірливими літерами і невідомими інгредієнтами. Зрозуміло, за якістю харчової продукції стежать спеціальні органи контролю. Однак їсти чи не їсти ту чи іншу їжу - кожен покупець вирішує самостійно.

1. «Барбариски»

Дивно, але ці льодяники здатні пропалити стіл разом зі скатертиною! Перевірте самі: візьміть «барбариску», злегка змочіть її водою і залиште на тканині. Через деякий час подивіться, що у вас вийде ... Неймовірно, але завдяки сильній хімічній есенції, що міститься в цукерці, «барбариска» пропалює навіть пластик. А тепер поміркуйте, що станеться з вашим шлунком!

2. Каші швидкого приготування і крупи із додаванням ароматизаторів і синтетичних барвників

Особливо це стосується тих продуктів, які містять домішки, ідентичні натуральним. Подібні речовини мають характерний запах і присмак різних ягід і фруктів: яблука, бананів, малини, груші тощо. Природньо, ніяких натуральних інгредієнтів тут немає.

3. Низькокалорійне масло

Низькоякісне масло 72,5 % жирності купувати не можна. У ньому містяться трансжири: низькосортне рослинне масло, розбавлене воднем.

Жирність натурального масла просто не може бути нижчою від 82,5%. У тому випадку, якщо ви не знайдете продукт з такою жирністю, краще їжте рослинні олії. «Корисніше» з'їсти цілу пачку справжнього вершкового масла, ніж кілька ложок продукту з трансжирами.

4. Кукурудзяні палички, цукрові «подушечки» і пластівці

Купувати солодкі пластівці і кукурудзяні палички небезпечно, адже у виробництві подібної продукції цукор НЕ використовується. Він горить при 140 °C, тому замість нього до складу смаколиків додають цикломат - дуже шкідливий цукрозамінник.

5. Мармелад

За часів СРСР виробляли зовсім інший продукт, що містить натуральні інгредієнти. Побачивши схожі солодощі на полицях у магазині, не спокушайтеся! Сучасний мармелад з колишнім не має нічого спільного. Простіше кажучи, сьогодні ці « ласощі » - дивовижний витвір хімічної індустрії. Вживати подібний продукт - смертельно небезпечно.

Ви зробили висновки з приводу прочитаного? Сподіваюсь, що так. Запам'ятайте одне: речовина, яка не може бути переварена організмом, перетравлює сам організм. Завдяки правильному харчуванню, ретельному догляду за «внутрішньою» гігієною і грамотному фізичному навантаженню ваш біологічний вік почне зворотній відлік.

Стежте за здоров'ям і за тим, що ви купуєте.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 22
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо все це - правда, то яким чином така продукція потрапляє в маркети??? Ліцензування, сертифікація, держстандарти, захист справ споживачів і т.д і т.п.... Що роблять ці всі структури, якщо ми знаємо про таку шкоду для людей??? Лукавите, шановні....
Відповісти
А хіба є в нас структури, що це контролюють? ми самі на собі і на своїхдітях робимо гроші...хіба не так?
Відповісти
Ви абсолютно праві... контролю немає, а організації чи то відділи які цим раніше займалися уже давно ліквідовані
Відповісти
Не бачу тут ніякого лукавства, всім давно відомі наші державні стандарти (ГОСТи). Вони в нас дозволяють усі домішеи,Е-шкі які забороненно в Європі,от і пропалюють барбариски наші шлунки, а це ж не повний перелік продуктів, якіпродаються не тільки в супермаркеті, а й на ринках, магазинчиках.
Відповісти
1. На жаль не всі "Е-шкі" такі шкідливі, якими їх малюють.
2. Шлунок стійкіший, аніж Ви собі можете уявити.
3. Слово "пропалити" абсолютно не прийнятне в цьому контексті.
Відповісти
Ви подивіться Пащенко похвалив СРСР!
Відповісти
Я хотів би подивитися на автора цієї статті. Шановний(а), Вам не завадила б освіта! Як взагалі можна писати подібний ідіотизм.
Відповісти
та вони переписують знайдені в інтернеті статті без жодних вникань та розумінь їх
Відповісти
Про жирність масла - відверта дурниця. Натуральне масло виготовлене по ДСТУ має жирність саме 72,5 %. Про трансжири і пальмову олію в продукті свідшить його дешевизна, а не жирність
Відповісти
А ІКРА НЕ ШКІДЛИВА ? А ТО ВІД ЧОРНОЇ У МЕНЕ ПЕЧИЯ А ЧЕРВОНА НАДОЇЛА. ОТ СЬОМГА ДО ПИВА- ВЕЩЬ.
Відповісти
Автор статті проплачений, тільки не відомо ким і для чого? дурня повна! а кукурудзяні палички посипають пудрою вже після приготування! так само всі пункти можна спростувати!
Відповісти
То що шкідливе-барбариска чи той прилиплий тараканчик(фото) і що смачніше????
Відповісти
Автор здурів))) у кожній їжі можна знайти шкідливість! Про масло, кукурудзяні палички просто дурня - можна сою назвати ковбасою і продати бідним за 20 грн і вони всерівно будуть знати що воно неякісне. Контролю нема бо є вето на перевірки і санстанції нема бо розформована і гостів нема. А спитаєте як тоді діяти ? - а на власний розсуд, ми давно маємо вибір, і керівники магазинів хто не тупить має вкласти гроші в безпечне харчування (прикладом є Ашан м.Київ) де відповідні кваліфіковані працівники магазинів виїдають на місця виробництва товару і перевіряють безпечність і якість цього продукту, і підсумком є вибір покупця який свідомо робить вибір магазину для закупів. Європа ))) яку ми робим самі.
Відповісти
Я часом ахаріваю від цих новин на волингьпості. Не за те ми на майдані скакали, ой не за те....
Відповісти
Це просто абзац. Що це за новина? Люди, що робиться з Волиньпостом? Хто пише цей брєд?
Відповісти
З якого зайту "здерли"???? Ця інфа вже давно гуляє на просторах Інтернету!
Відповісти
На вулицю не виходьте а то забє авто, чи заріже сусід. Не їште нічого все шкідливе - дожилися, пора самому повіситися. Тільки перед тим когось завалити.
Хто обіцяв рай? ГА!!!!!?????
Відповісти
Усі сайти гамно. Усе укр. телебачення гірше гамна. То що тоді таке Україна?
Відповісти
рідна ненька )))
Відповісти
Е,народ сайт в перехідного загрався,а Неньки-не чіпайте-просто нерозумні діти....
Відповісти
Корисна для мене інформація.Про масло я знала і нижче 82,5 жирністю не купую)
Відповісти
Насправді, в продуктах харчування з великих підприємств багато не корисного. Найкраще - це звісно натур господарство, в Україні можна вирощувати майже все. Тому цінуйте своїх сільських бабусь.
Відповісти