Відтепер плату за централізоване опалення нараховуватимуть по-іншому

Відтепер плату за централізоване опалення нараховуватимуть по-іншому
З грудня громадяни отримуватимуть платіжки вже з відповідним перерахунком вартості послуг з централізованого опалення в залежності від температури повітря або в разі ненадання чи неякісного надання таких послуг.

Про це сказав заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Едуард Кругляк в ході проведення селекторної наради з питань забезпечення сталого проходження опалювального сезону 2015-2016 року, розрахунків підприємств теплоенергетики за спожитий природний газ, проведення для населення розрахунків вартості послуг з централізованого опалення залежно від температури зовнішнього повітря та в разі ненадання їх або надання не в повному обсязі.

Заступник Міністра нагадав, що порядок надання послуг з централізованого опалення, обліку та оплати цих послуг визначаються згідно з Правилами та типовим договором, затвердженими постановою КМУ від 25.07.2005 №630, у яку рішенням Уряду було внесено відповідні зміни. Йдеться про постанову КМУ від 30.10.2015 № 1037 «Про запровадження перерахунку вартості послуги з централізованого опалення залежно від температури зовнішнього повітря», яка набрала чинності 19 грудня 2015 року.

«Основними чинниками, що визначають розмір щомісячної плати за послуги з централізованого опалення відтепер є фактична температура зовнішнього повітря у розрахунковому місяці, тривалість опалювального сезону і середньозважена річна витрата теплової енергії протягом опалювального сезону, фактична кількість діб надання послуги та календарна кількість діб», — розповів Едуард Кругляк.

Він наголосив, що зміни у порядку нарахування плати за послуги з централізованого опалення стосуються споживачів, у яких відсутні у квартирі (будинку садибного типу) та на вводах у багатоквартирний будинок засоби обліку теплової енергії.

Крім того, Едуард Кругляк наголосив, що у зв’язку з тим, що плата за послуги з централізованого опалення щомісяця буде різною, виконавці послуг за підсумками опалювального періоду мають подавати інформацію щодо перерахунків розміру плати за цю послугу структурним підрозділам з питань соціального захисту населення районних, районних у м. Києві і Севастополі держадміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах рад для здійснення перерахунку розміру призначених субсидій.

«При цьому, у разі ненадання послуг з централізованого опалення або надання їх не в повному обсязі, зниження якості, виконавці послуг зобов’язанні здійснювати перерахунок розміру плати за послуги з централізованого опалення відповідно до Порядку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 лютого 2010 р. № 151», — додав заступник Міністра.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
О тепер заживемо у нашому українському дурдомі. Усе буде по новому тільки ідіоти та злодії при владі старі і пісня їхня стара.
О Боже у ці святкові дні забери на той світ УСІХ наших олігархів і депутатів усіх рівнів разом з їхніми виродками по 3 коліно.
Відповісти
Святий Василю, бачиш як деякі особи і якою ціною хочуть стати депутатом будь-якого рівня і олігархом.
Відповісти
Будуть перераховуватись субсидії - читай "зменшуватись".
Відповісти
Останні новини
Відтепер плату за централізоване опалення нараховуватимуть по-іншому
17 січень, 2016, 06:45