Волинський шахтар міг «висадити» в повітря дві багатоповерхівки

Волинський шахтар міг «висадити» в повітря дві багатоповерхівки
Двоє працівників шахти у місті Нововолинськ викрали й намагалися продати 40 кілограмів амоніту та 45 електродетонаторів. Керівники шахти кажуть, що цієї кількості вибухівки вистачило б, аби підірвати дві багатоповерхівки.

Про це повідомляє сайт «ФАКТИ», ICTV.

Нагадаємо, слідчі СБУ у Волинській області направили до суду матеріали кримінальної справи щодо завідуючого підземним складом вибухових матеріалів.

За три місяці завідувач складу копальні відклав для себе десятки кілограмів промислової вибухівки «амоніт». А його колишній колега мав допомогти продати вкрадене. Про наміри чоловіків вчасно дізнались оперативники.

«Встановлено, що вищевказана особа, а саме завідувач підземного складу вибухових матеріалів, знаючи про те, що є необліковані залишки вибухових матеріалів, які протиправно списували майстри-підривники, налагодив схему викрадення та збуту через свого колишнього начальника», - розповів прес-секретар управління СБУ у Волинській області Михайло Баранов.

За вибухівку зловмисники планували отримати майже 2 тисячі гривень. Зникнення небезпечних речовин ніхто не помітив.

Керівники шахти кажуть, 40 кілограмів амоніту вистачило б, аби підірвати дві 9-поверхівки. Нині на підприємстві перевіряють, скільки вибухівки витрачено в процесі роботи, і скільки її лишилось на складі.

Слідчі дії у справі викрадачів закінчилися. Крапку поставить суд. Чоловіків можуть покарати 10 роками ув’язнення. Щоправда, для кого шахтарі крали вибухівку й детонатори, оперативники не кажуть, посилаючись на таємницю слідства.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинський шахтар міг «висадити» в повітря дві багатоповерхівки
07 серпень, 2012, 11:52