Останні дні сумнозвісного «нужника» на Київському майдані.ФОТО

Останні дні сумнозвісного «нужника» на Київському майдані.ФОТО
Депутат міської ради Андрій Покровський, який раніше заявив, що у мешканців будинку без каналізації на пр.Волі, 70 буде туалет у приміщенні, взявся до справи.

Як і йшлося у заяві, Андрій Володимирович облаштує туалет в підвалі будинку власним коштом.

Нагадуємо, вуличний дерев’яний туалет вже встиг набриднути не лише людям з будинку без зручностей, а й мешканцям прилеглих територій, серед яких приміщення дитячого садочка №7.

За ініціативою депутата Андрія Покровського на місці проблеми була зорганізована зустріч працівників КП «Луцькводоканалу», Управління житлово-комунального господарства та місцевого ЖЕКу.

Водоканал взяв на себе розробку проектно-кошторисної документації та виконання робіт з підведення каналізації та водопроводу до будинку. ЖЕК вирішує питання відведення зливних вод від будинку та відновлення відмостки довкола будинку, що припинить підтоплення підвалу. Управління житлово-комунального господарства має профінансувати виконання робіт.

Андрій Покровський дав розпорядження вже завтра розпочати ремонт так званого сходового маршу (конструкції, що складається зі ступенів, які підтримують балки косоури і огорожі з поручнями) та готовий профінансувати облаштування туалету для мешканців в підвалі будинку.

Представники Андрія Покровського заявили, що вже закуповуються матеріали, і за декілька днів розпочнеться ремонт сходового маршу в під’їзді будинку між першим і другим поверхом та спуск в підвал (повна заміна двох маршів ступенів, двох міжсходових площадок і огорожі з поручнями), також вже виділені кошти на облаштування туалету для мешканців в підвалі будинку. Роботи зі встановлення санвузла будуть розпочаті одразу ж після того, як в будинок заведуть воду та каналізацію і усунуть загрозу підтоплення підвалу міські служби.

Представник від мешканців будинку долучився до комісії, яка прийшла вирішувати проблему щодо зручностей, та заявив, що, можливо, вони можуть встановити санвузли в своїх квартирах самотужки, аби лише їм провели каналізацію та воду в будинок.

Це питання залишили на розсуд мешканців. А от виконання взятих зобов’язань щодо проектування та підведення водопроводу і каналізації до будинку і відведення зливних вод присутні працівники міських служб обіцяли в найкоротші строки.

І на завершення: не буде відтягуватися знесення вуличного туалету в центральній частині міста.

Хочеться вірити, що за місяць-другий усі виконають свої обіцянки та, спільно діючи, депутат та міська влада нарешті вирішать застарілу проблему «з душком».

Дві добрі справи робить ініціатива депутата, підкріплена прикладом розкриття власного гаманця: люди отримають зручності у будинок, а мешканці навколишніх будівель нарешті зітхнуть з полегшенням, не прикриваючи ніс.


Комісія з комунальників та представників депутата Андрія Покровського
Комісія з комунальників та представників депутата Андрія Покровського


Фасад будинку без зручностей на пр. Волі, 70
Фасад будинку без зручностей на пр. Волі, 70




Вулична
Вулична




Дорога мешканців до туалету
Дорога мешканців до туалету


Представник мешканців будинку та комісія з комунальників домовляються
Представник мешканців будинку та комісія з комунальників домовляються






Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 32
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А мешканці будинку "може вже самі санвузол в себе зроблять", цікава ситуація.А хто мешканцям приватних будинків робить воду, каналізацію, санвузол? Не пробували мешканці того будинку поцікавитися????Їм має мер, депутат зробити, а ми за свої кошти все робимо.Може хай піднатужаться й вони і зроблять елементарний ремонт.
Відповісти
пропоную годинника над ним прилаштувати.
зі зворотнім відліком часу
Відповісти
А чому усі інші повинні платити за підведення води та каналізації чималі кошти??? Я також хочу безкоштовно.
Відповісти
Кондиціонер було за що поставити, а довітру на вулиці.
Відповісти
А чому не зробили "спецтему"
Відповісти
як в наш цивілізований час можна гнобити так людей??
Відповісти
Буде мером!!! Молодець!!!
Відповісти
ЧОМУ ТАК ДОВГО ТЯГНУЛИ ЦЕ ПИТАННЯ 7 ТРЕБА БУЛО ЗАКРИТИ ТУАЛЕТИ в ОДА щоб чиновники сюди побігали. І ВСЕ БУЛО Б ЗРОБЛЕНО ЗА ТРИ ДОБИ 1
Відповісти
Що то за люди там живуть, що не хочуть зробити елементарний порядок для себе? Вони не пробували поцікавитися, хто проводив воду, каналізацію, санвузол в хаті всім жителям приватного сектора і за чий рахунок? 5о років живемо в будинку і все робимо самі, а тут хай їм депутат, мер зроблять, а самі...
Відповісти
ДО-ОЛЬГИ...МОЛОДЕЦЬ. ВІРНО МИСЛИШ. РОЗВЕЛОСЯ В ЛУЦЬКУ ТИСЯЧІ ТАКИХ ГОРЕ-ЖИТЕЛІВ. ВСЕ ХОЧУТЬ ЩОБ ІМ ХТОСЬ ЗРОБИВ. ОБИВАТЕЛІ СЛОВОМ ПОЛІШУКИ А НЕ ПОЛІЩУКИ . ТИМ БІЛЬШЕ-НЕ ВОЛИНЯНИ 1
Відповісти
Згода на 100%! Чому щось робити, чому люди за роки проживання не зробили цього самі?!Чим ці жильці кращі від інших, бо ходять до дощатого туалету в центрі міста в обласному центрі?!
Відповісти
Згода на 100%! Чому щось робити, чому люди за роки проживання не зробили цього самі?!Чим ці жильці кращі від інших, бо ходять до дощатого туалету в центрі міста в обласному центрі?!
Відповісти
Харитоне ти що забув 7 Донедавна навіть у сільських школах не було внутрішніх туалетів. Діти бігали на двір до вітру. ЦЕ КЛІМЧУК -ВІН ВЧИТЕЛЬ- ЗРУШИВ ЦЮ СПРАВУ З МЕРТВОІ ТОЧКИ.
Відповісти
А ВИ ЗНАЕТЕ ДО ЛУЦЬКОІ МІСЬКОІ РАДИ СПРАВДІ ПРИЙШЛИ ТОЛКОВІ ДЕПУТАТИ. ЦЕ ТІШИТЬ. АБИ ЛИШЕ З ЧАСОМ НЕ ЗКУРВИЛИСЯ-ЯК КАЖУТЬ ПОЛЯКИ.
Відповісти
Був би то толковий депутат, то не городив би дурні. В напіваварійному будинку у підвалі зробити туалет??!! Каналізація проходить вище рівня першого поверху, не кажучи вже про підвал. То куди будуть зливатися фекалії... у підвал??? Перекриття у цьому будинку дерев'яні і ледь тримаються. Може той розумняка депутат прорахував небезпеку такого будівництва? Людям однозначно треба допомогти, а не займатись популізмом.
Відповісти
Каналізації в цьому будинку не має взагалі, саме завдяки таким людям її будуть підводити разом з водою якої доречі також немає, а такі "диванні" критики лише і вміють що писати коментарі, сам що небудь зроби а не робиш то і не пиши дурні!
Відповісти
Для особливо обдарованих пояснюю. Каналізація проходить поруч із будинком і прокладена вона набагато вище рівня підвалу будинку, тобто самопливом стічні води із будинку не зможуть потрапити у каналізацію. Хоча... йди краще фарбуй коників.
Відповісти
Будинок мав бути під знос, замість нього мали добудувати 9ти поверхівку до буд.Київський майдан, 11. Але жителі зазначеного в статті будинку швиденько приватизували квартири і тепер будівлю вже ніхто не так прпосто не знесе. А ремонтні роботи в ньому за свій кошт робити ніхто з жителів не хоче. От і вийшла їм така собі catch-22. А тепер ремонт хай робить їм місто.
Відповісти
якщо так постало питання , то вони знали що чекають... коли їм запропонують гроші і притому не малі, тому що місце прикольне .. і кожен зможе купити квартири за ті гроші або їм нададуть квартири у будинку який би мав будуватись .. от і все..
Відповісти
квартири всі приватизовані в будинку.... Міська рада пропонувала розщедритися і зробити реконструкцю і зробити туалет в будинку.... Але тоді треба було пожертвувати кількома м.кв. .... Де наші люди на таке підуть... Краще випрошувати далі, нарікати на державу і морозити свою д...пу на вулиці
Відповісти
А хто буде прибирати той той туалет, якщо він стане для загального користування? А охочих ним скористуватись буде не мало, враховуючи те, що на першому поверсі цього будинку облаштували нелегальний ігровий комп'ютерний зал.
Відповісти
Не варто руйнувати.
Це історія.
Позначити на туристичній мапі міста і заробляти на туристах.
Відповісти
В приватизованих квартирах жильці мають самі облаштовувати собі зручності, а не вимагати від усіх. За які такі заслуги перед містом? Для чого приватизовували розвалюху? То хай хоч туалет самі зроблять,самі хитрі чи самі безсовісні??? Хотілось би бачити тих людей, які користуються цим туалетом? Людям-переселенцям надають житло і вони щось роблять самі, а тут позорники!!!!!"Зробіть мені!"
Відповісти
позор жителям попрошайкам. позорище.
Відповісти
Дійсно варто СПЕЦТЕМУ щоб контролювати як йдуть справи і чи доведуть комунальники її до кінця!!!
Відповісти
Європа. Туристів сюди. Де ще побачать і спробують такий єкстрім. Шо Товстенюк з Фондом не лакомий кусок? Це вам не СТАРИЙ РИНОК.
Відповісти
А шо то з нужника випливає ? Може нафта ?
Відповісти
Повторно істину глаголю, Андрію, бо Пащенко вже три рази замодератствував - видно хоче мою пропозицію видати за свою і тобі продати.А поки він спить, то ти слухай, чи то пак, читай. Отож: купи тих декілька струхлявілих квартир. Візьми в оренду землю. Збудуй 12-поверховий житловий будинок. Продай квартири. Зароби гроші. Респект гарантований, як і чергове депутатство або і більше.Бо все інше - гі*на варте.А ті, шо там сьогодні живуть, завтра до тебе самі прийдуть купляти квартири...
Відповісти
в цьому будинку прописано багато людей і не все так просто втілити в життя як сказати!
Відповісти
Кількість приписаних людей не має значення. Якщо квартира приватизована, то при зносі будинку отримають нову з такою ж кількістю кімнат (а не кожному приписаному по квартирі).
Відповісти
Зробіть спецтему, щоб можна було контролювати ситуацію і дізнатися чи всі виконають свої обіцянки
Відповісти
НУЖНИК==тема номер ОДИН. Щось не те робиться з нашим ....А хібари на Ковельській і на Хмельницького. Маю на увазі розвалюхи. ТАМ іздять туристи ане по задвірках Киівськоі площі 1
Відповісти
Останні новини
Останні дні сумнозвісного «нужника» на Київському майдані.ФОТО
18 січень, 2016, 09:00