В Україні готуються до погіршення погоди

В Україні готуються до погіршення погоди
Передбачаються сильні снігопади, хуртовини, снігові замети при швидкості вітру 17-22 м / с, місцями 25 м.

Про це повідомляється на сайті "ТСН".

Нещодавно відбулося засідання оперативного штабу Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, в ході якого обговорювалися питання підготовки до ліквідації наслідків низьких температур та інших несприятливих погодних умов у ряді областей України.

"Налагоджено взаємодію з органами влади, задіяних до оперативного вирішення питань, пов'язаних із забезпеченням транспортного сполучення, електро-, газо-, водо-, теплопостачання, медичного забезпечення ", - зазначив глава ДСНС України Микола Чечоткін.

Засідання відбулося в ДСНС України під головуванням віце-прем'єр-міністра України - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка. У ньому взяли участь представники "Укравтодору", Міністерства оборони України, Національної поліції, Національної гвардії України, Міністерства ЖКГ і регіонального розвитку України, Міністерства охорони здоров'я, Міненерговугілля, Мінінфраструктури, НАК "Нафтогаз України", обласних та Київської міської держадміністрацій.

На даний момент вживаються заходи з відновлення електропостачання в населених пунктах чотирьох областях (Закарпатська, Київська, Чернігівська, Одеська), які були знеструмлені в минулу добу. На цілодобовому чергуванні в режимі підвищеної готовності перебувають близько 7 тис. людей особового складу та 2 тис. Одиниць пожежно-рятувальної та спеціальної техніки, зазначив Чечоткін.

Прес-служба ДСНС повідомляє, що, внаслідок переміщення в Україну активного південного циклону, протягом 17-18 січня на території Одеської, Миколаївській, Кіровоградській, Черкаській, Дніпропетровській, Полтавській і 18 січня Харківської та Сумської областей очікуються дуже складні погодні умови: дуже сильні снігопади, сильні хуртовини, снігові замети при швидкості вітру 17-22 м / с, місцями 25 м.

Щодо Луцьку, то за даними "Gismeteo. ua" передбачається, у понеділок, 18 січня, буде похмуро і впродовж дня падатиме сніг.

Так, вранці буде похмуро, температура повітря становитиме -9 °C. Удень малопомітно, але все ж потеплішає до -7 °C. Упродовж дня падатиме сніг.

Вітер – змінних напрямків, до 4 м/с.

"ВолиньPost" бажає всім гарного дня та закликає водіїв бути обережними на дорогах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.