Як побороти корупцію? На ВолиньPost стартує новий проект

Як побороти корупцію? На ВолиньPost стартує новий проект
В нашій державі це майже традиційне «дійство» - взяти або дати хабар, підмазати, аби справа пішла. Таким чином можна отримати і нову посаду, і дитину в садочок влаштувати.

Чи коли-небудь у своєму житті ви давали хабар?

Які ваші дії, якщо ви дізнались, що один з кращих ваших працівників взяв хабар?

Як можна запобігти або протидіяти корупції в державі?

Чи варто починати з себе? І яким чином?

Журналісти редакції ВолинPost почали з керівників трьох державних структур, найбільш дотичних до цієї тематики.

З такими питаннями через прес-служби відомств ми звернулися до в.о. начальника Національної поліції у Волинській області Петра Шпиги, в. о. начальника, заступника начальника Головного управління ДФС у Волинській області Олександра Юристовського та до начальника управління патрульної поліції Луцька лейтенанта Антона Цюцюри.

Наша мета - підвищити проінформованість волинян у питаннях запобігання та боротьбі з корупцією, а також підвищення громадської свідомості та формування негативного ставлення до явищ корупції.

Створення нової поліції, антикорупційний форум у Харкові, антикорупційні форуми у Києві «від Саакашвіллі» - всі ці заходи показують актуальність та больову реакцію суспільства на головну перешкоду на шляху України до процвітання – корупції.

Вітчизняні корупціонери були сильними і ефективними протягом багатьох десятиліть. Але зараз антикорупція має стати ідеологією для кожного з нас.

На скільки швидко і чи взагалі заговорять про важливу тему згадані очільники, ми вас обов’язково проінформуємо. Пропонуємо написати, кого б ще ви, шановні читачі, хотіли почути і побачити у цій темі. Це може бути не лише той чи інший начальник, можливо, ви самі готові поспілкуватись і розповісти про власну позицію і поділитись «рецептом» боротьби з хворобою суспільства.

Пишіть у коментарях або нам на пошту [email protected].

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: корупція
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 16
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хотілося б щоб фіскали Волинської оласті розповіли як їм вдається так шикарно жити на державну з\плату? Авто віли машиши відпочинки дорогі і це все без корупції на посадах? Судді прокурори теж в тому ряді. Головний земельник області теж без корупції???? Він же працював за часів Януковича!!!!!!!Як же йому вдається так триматись за крісло ??
Відповісти
Павло Адамович, не грайте телепня: Ви добре знаєте те, про що питаєте))) Хотілося, щоб не затримували, а потім відпускали під заставу корупціонерів та хабарників, а прилюдно розстрілювали та вішали. Щоб іншим не кортіло. Як це роблять в Китаї. Тоді буде якесь пуття. А Волинь пост з цього приводу могла б провести опитування з питанням про доцільність відновлення кари смертної за корупцію, хабарництво, державну зраду та умисне вбивство. А то це не проект, а змагання прес-служб в пустомельстві)))
Відповісти
А який результат цього проекту? Тільки те що він провівся і далі корупція процвітатиме.
за один день можна якби хотіла влада усіх позвільняти к черту матері, а то розказують сказки то мамин то дружини автівки але ми розведені. Не треба соплі жувати а давно пора виганяти цю наволоч яка обкрадає бідних нещасних людей.
Відповісти
Давайте не будемо голослівні і перестанемо соплі жувати. Я готовий брати зброю в руки і іти на Міську раду, обласну раду, я готовий наводити порядок у своєму місті. ХТО ГОТОВИЙ ЗІМНОЮ??????? ХТО ГОТОВИЙ СТАТИ ПЛІЧ ОПЛІЧ??????? НЕМА????????? ВСІ СЦИКУНИ????????????? ЯКЩО Я САМ ПІДУ ТО ВВЕЧЕРІ ПО НОВИНАХ ПРО МЕНЕ СКАЖУТЬ ЩО ПСИХ І БАНДИТ ЧИ ТЕРОРИСТ...
Відповісти
Побороти корупцію???? Не смішіть! Нова поліція також беруть взятки))))) Побороти корупцію можна 2 способами.
1) Розвалити Україну, розколоти, а через років триста знову утворити нову державу.
2) Другий спосіб більш радикальний і більш швидкий і дієвий. Брати в руки зброю і не боятись нищити систему. Взяв взятку - розправа на місці і без права на помилування.
Відповісти
ВРост не смішіть людей із своїм зверненням.До КОГО ви звернулись?Може цей лейтенант ще не корупціонер,а інші два де гарантія?Юристовський в Таблоїді засвічений,ще тримають на шпальтах,щоб люди довше бачили КОРУПЦІОНЕРА.Тай про Шпигу-корупціонера неодноразово була інформація в ЗМІ.Одна сміхота,тай годі.
Відповісти
Коррупция непобедима! Так как возглавляют ее высшие чины власти.
Відповісти
Про що ви говорите? Нащо багато слів -краще давайте до діла. правильно вище понаписували! Треа вже до дій переходити негайно поки не запізились. Люстрація яка була що всі через Суд і назад в крісла і не віддерти їх звідти. Подивіться що в державних установах нічогісько не змінилось. Податківці ще зробили що до них по перепустках -що так людей бояться чи підприємців які їх і їхніх сімей годують? Що ж то за влада така що мовчить їм все по цимбалах. Скільки тих шоу проходить політичних кожен день а толку з них -вони вийдуть відзвітуються потім один одному руки потисли і розбіглись. А люди надивились і ще зліші ненависні стають один до одного. Треба щось робити а не шоу. Якби ті шоу щось давали .Прості люди нічого , в кого гроші той парадом керує і це все починаючи з сіл !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Скільки ше людям терпіти ту вашу корупцію? Якщо ти бідний то сиди дома і нерипайся бо всеривно нічого не докажеш і тебе ні за шо не мають. А якщо ти син чи дочка багатого батька то тобі дороги стеляться. І ця влада розказувала і яценюк брехав що нароить а що маємо ще більше збіднілих людей через ту вашу корупцію.
Відповісти
треба почати з Президента, ЯЦЕНЮКА, наших депутатів і так донизу о тоді можеи буде толк
Відповісти
зараз всі чиновники і на одну зарплату ділянки побрали на всіх родичів, і будинки побудували на "голу" зарплату чиновника.
Та в поліклініці навіть на не продовжить терапевтша лікарняний навіть якщо температура 38 і соплі рікою, бо їй треба ж відчитуватися за лікарняні які більше 7 днів.
Треба починати з себе, не давати хабара, а написати куди треба і все. А то не хочеться, якось нібо-то не полюдськи та й не жалко 50 грн дати, ніж нерви собі портити. ТО від нашої свідомості все залежить.
Відповісти
Провести чесну люстрацію.Якщо особа претендує на зайняття посади і по ФАКТУ: 1.Мешкає в будинку,квартирі,яка не відповідає його доходам і зареєстрована на двоюрідну сестру його дружини.
2.Їздить автомобілем,який не відповідає його доходам і зареєстрований на троюрідну сестру його мами. 3.Його діти навчаються в навчаються за кордоном,а його зарплата такого не дозволяє.
4.Список можна продовжити...,то така особа не може навіть не те що займати,а претендувати на будь-яку посаду в державних органах.
Відповісти
Звертаюся до головного редактора інтернет ресурсу Володимира Пащенка т.як мене цікавить Ваша думка.
Чи маємо ми можливість побороти корупцію,якщо Головний прокурор країни мешкає в будинку,який зареєстрований на третю особу?
Відповісти
на палю треба садити всіх тих хабарників
Відповісти
Кожен проект повинен нести результат-чи це просто нова фішка-попіаритись,порозказувати що добре що погано...Конкретно є якісь думки,плани...Після операції ( обллікарня) лікар сказав -з вас 2000грв_пацієнт зніяковів_лікар наголосив,що Вам всеодно до нас ще прийдеться...Добре,що анастазіолог-550грв і все...не дати-....а вирізати можуть ще...
Відповісти
Судді'прокурори,податківці,митники.викладачі, лікарі і ще ще...... Багато такіх!!просто треба одному за корупцію рукі відрубати і другі будуть боятися брати!!!
Відповісти