Волинянин намагався застрелити свою сусідку

Волинянин намагався застрелити свою сусідку
Житель смт. Люблинець Ковельського району кілька разів поцілив у бік своєї сусідки з мисливської рушниці, і при цьому застрелив її собаку. Свій вчинок чоловік пояснив тим, що ревнує дружину до співмешканця власниці собаки.

Про повідомляє "Під прицілом".

Інцидент трапився наприкінці серпня 2015 року. Тоді жінка вийшла зі своєю собакою на прогулянку до місцевої лісосмуги.

«В мене собака велика була і гарна. Ми постійно брали участь у виставках собак, а тому ходили в ліс тренуватися. Собака була породи коне корсо – це собаки-тілоохоронці», - розповіла жінка.

Втім, в один момент вона почула звуки схожі на вибухи петард, а потім побачила, що її собака почала накульгувати. І лише після цього жінка помітила, що напроти неї стоїть її односельчанин та стріляє в неї з собакою з мисливської рушниці.

«Це добре, що я стояла біля великого дерева, бо в ту ж секунду, як я побачила стрілка я заховалася за дерево. А от собаку забрати не встигла. Ви уявляєте собі – мене собака своїм тілом вберегла від кулі», - додала жінка.

Коли ж зловмисник втік, налякана жінка схопила свого улюбленця та поїхала у ветлікарню в Луцьк, проте врятувати пса таки не вдалося. При огляді тварини лікар виявив два вогнепальні поранення.

Там же у ветлікарні жінка виявила у себе рану на коліні. Виявляється, куля зачепила і її.

Відтак наступного дня потерпіла написала заяву в правоохоронні органи і при цьому вказала хто в неї стріляв. За цим фактом відкрили кримінальне провадження. Однак невдовзі слідчий закрив провадження, за недоведеністю вини стрілка.

Тоді власниця собаки подала скаргу на дії слідчого до Ковельського міськрайонного суду, де вимагала скасувати постанову слідчого про закриття кримінального провадження.

Втім і суддя не знайшов підстав для того, аби поновити розслідування цього інциденту та відмовив жінці в задоволенні скарги.

Не погодившись з таким рішенням суду жінка подала апеляційну скаргу. В Апеляційному суді Волинської області заявниця знову розповіла про події того дня, а також про свого односельця-стрілка.

«Я ніколи з ним не спілкувалася, ми навіть не віталися. Чому він так вчинив я не знаю й досі! Він комусь розповідав, що приревнував свою дружину до мого співмешканця, але до чого тут я, а тим більше моя собака? І я не розумію чому слідчий закрив провадження. Ви розумієте, що якби я не заховалася за дерево, і якби не моя собака, то мене зараз просто не було б вже на світі. А дії мого односельця слідчий кваліфікував, як дрібне хуліганство! Ну як так може бути?», - обурювалась заявниця.

Своєю чергою слідчий, який виніс постанову про закриття провадження пояснив, що в ході слідства він встановив, що в обвинуваченого не було умислу скоювати цей злочин, та й рушниці в нього ніхто не знайшов. Крім того, в матеріалах справи вказано, що злочин скоїла «невстановлена особа», тоді як потерпіла одразу вказала ім’я стрілка, і те, що він є її односельцем.

«В ході слідства було встановлено, що чоловік який стріляв не цілився в життєво важливі органи заявниці, а тому в нього не було умислу на заподіяння тілесних ушкоджень жінці. А так як немає умислу, то немає й складу злочину. Тому я прошу відмовити заявниці в задоволенні її апеляційної скарги», - заявив слідчий.

Зрештою, колегія суддів Апеляційного суду Волинської області постановила задовольнити скаргу заявниці, скасувати рішення суду І інстанції та постанову про закриття провадження.

І вже після судового засідання головуючий в колегії зауважив слідчому: «Я сумніваюся, що в суді ви доведете, що чоловік, який з мисливської рушниці застрелив собаку, а міг при цьому вбити людину, скоїв дрібне хуліганство».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
кілька разів поцілив у бік, а рана виявилась на коліні?
вона шо, в бронежилеті цуцика вигулює?
може не треба з похмілля братись писати кримінальну хроніку.
Відповісти
Справжній породистий українець.
Тільки українець найбільше у світі ненавидить сусіда
Відповісти
а я яким хрєном до того був винен?
Відповісти
Останні новини
Волинянин намагався застрелити свою сусідку
19 січень, 2016, 15:52