52 тисячі екс-міліціонерів можуть залишитись без роботи

52 тисячі екс-міліціонерів можуть залишитись без роботи
До кінця цього року в українській поліції зі 172 тисяч правоохоронців залишиться лише 120 тисяч атестованих співробітників. Наразі гостро стоїть питання їхнього подальшого працевлаштування.

Про це пише "Українська правда", посилаючись на статтю, опубліковану в Deutsche welle.

Як зауважують експерти, більшість колишніх правоохоронців мають вузькоспеціалізовані знання й володіють спеціальними навичками, які в цивільному житті важко застосувати, особливо, коли ринок праці перенасичений, як зараз в Україні.

На думку експертів, колишні міліціонери можуть зіткнутися з серйозними труднощами після звільнення, поповнити чорний ринок праці або податися в кримінальні структури.

Водночас чимало звільнених працівників правоохоронних органів сподівається на суд.

Вони гуртуються у соцмережах, де обговорюють можливості оскарження рішень МВС про звільнення та шляхи повернення на службу вже до лав Національної поліції через суд.

Також у Професійній спілці атестованих працівників органів внутрішніх справ України повідомили, що до них щодня звертаються кілька десятків звільнених міліціонерів, які не змогли чи не захотіли пройти переатестацію.

"Ми допомагаємо їм зібрати необхідні документи та подати до суду про поновлення на посаді", - сказав член президії профспілки Петро Васюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Всіх потрібно звільнити. Це морально деградовані особи.
Відповісти
Лопати в руки і на дорогу там великих знань і навиків не потрібно.
Відповісти
Пробачте, але Ви не праві. Переважна більшість працівників міліції - чесні працівники. Не сперечаюсь і визнаю - керівний склад корумпований і прогнилий. Але, якби не міліція, Ви сьогодні не виходили б спокійно в місто. Просто, на сьогоднішній день потрібен ворог, на якого можна було б звалити всю вину за ситуацію в державі. Таким ворогом найлегше зробити міліцію, тому, що в силу нашого українського менталітету, жоден сімейний дебошир, пісюн, порушник ПДР, наркоман (тобто, дуже великий % населення)міліцію не поважає. Погодьтеся, що в освіті, медицині, держслужбі не менше хабарників.
Відповісти
Чесний працівник не буде закривати очі на злочини начальства та співпрацівників. 100% "чесні" працівники чули,як били підозрюваних в кабінетах. "Чесні" працівники ДАЇ жили тільки на зарплату. Якщо керівний склад прогнилий,то "чесним" працівникам потрібно на них кайданки надіти.
Відповісти
ви усіх працівників називаєте морально деградованими особами, тобто хабарниками. Якщо володієте такою інформацією, ви як громадянин України були зобов"язані повідомити про це правоохоронні органи. Скільки заяв ви особисто написали на неправомірні дії працівника ... А так ваші загальні слова про нібито те і се... не іначе як фразерство
Відповісти
Пробачте, але й ви не праві.
1 Згідний що в міліції багато чесних, але не переважна більшість.
2 Керівний склад це зріз "найкращих", на яких потім рівняються інші. Для міліціонера на першому місці закон кругової поруки, а потім Закон України (скажіть що це не правда)
3 Я згоден що - "якби не міліція, ми сьогодні не виходили б спокійно в місто" Але те що вони не дозволяють чинити злочини іншим, не дає права їм самим чинити злочини. Але хто ж їх зупинить правда?
4 Ніхто не каже що міліція це головна проблема країни, але це та проблема яку досить легко виправити, порівняно з медициною чи наукою . Погодьтеся що нового лікаря чи професора набагато важче вивчити ніж поліцейського.
5 Я не дебошир ітд, але нажаль не поважаю міліцію.І знаєте боюсь моя 8 річна донька теж не поважатиме. Кілька років тому стояв з донькою на зупинці, їй років 5 було , неподалік стояло 3 правоохоронця і плювали семкі на тротуар.Вона була дуже здивована, як ДЯДЬКИ МІЛІЦІОНЕРИ можуть таке робити, адже її батьки вчать що сміття або в смітник, або в кишеню. Ось звідки починається неповага.
Відповісти
Ну тоді, що заважає "переважній більшості" чесних пройти переатестацію і пройти поліграф? Проходять і далі чесно працюють. В чому проблема?
Відповісти
Написати заяву,що вечором наркомани послані мусарами відбили печінку чи спалили авто?
Відповісти
Треба,щоб підняли зарплати новим поліцейським! Щоб була мотивація чесно і самовіддано працювати.
Відповісти
Сьогодні в луцку поліцаі затримали пяного колегу якого хотіли відмазати ( друзі)то про яке підвищення зарплати може бути.
Відповісти
багато , а то і в основному, атестують "по договорняку" , а добровольці, які в міліції і весь час на сході будуть майже всі за "бортом" бо з ними не домовитись.
Відповісти
Чому тільки зараз вирішили підняти зарплату і то "новій поліції"???? треба було "старій" платити нормально,то не було б хабарництва. Впевнений,що і "нова" довго не протримається,якщо заплатять їм декілька місяців по 2000 тисячі,побачу я,як вони за ці гроші проживуть. За 6000-7000 тис. будь-хто проживе і не братиме "лівака"
Відповісти
Останні новини
52 тисячі екс-міліціонерів можуть залишитись без роботи
20 січень, 2016, 12:04