ТОП-10 найболючіших корупційних проблем України. ІНФОГРАФІКА

ТОП-10 найболючіших корупційних проблем України. ІНФОГРАФІКА
Згідно з даними міжнародної громадської організації по боротьбі з корупцією Transparency International за 2015 рік трійку найкорумпованіших органів очолили: школи та ВНЗ, держземагентства, а також медичні установи.

Відтак Укрінформ підготував інфографіку про «найболючіші корупційні проблеми України» станом на 2015 рік.

У ТОП-10 найболючіших корупційних проблем України увійшли:

1. Корупція у навчальних закладах (викладачі продовжують вимагати хабарі у студентів, в садочках і школах – побори на ремонти та інші «необхідні заходи»);

2. Корупція під час оформлення документів на землю (під час приватизації та виділення земельних ділянок);

3. Благодійні внески в лікарнях, стягування плати за безкоштовні послуги;

4. Корупція при призові у військкоматах (відсутність єдиного електронного реєстру призовників дозволяє продавати «справи»);

5. Зайві платежі при оформленні закордонних паспортів;

6. Корупція в житлово-комунальній сфері (зокрема, при підключенні автономного опалення);

7. Корупція в судах;

8. Корупція в правоохоронних органах (зокрема, нарікання на непрозорість переатестації правоохоронців та прокурорів);

9. Корупція при перетині кордону в зоні АТО (хабарі за вантажі та позачерговий проїзд);

10. Корупція в податковій та на митниці.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 15
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я в шоці! Корупція в освіті на І-му сісці, а на митниці- на 10-му. Порівняйте, що заробив освітянин за 5 років роботи, а що митник?
Відповісти
Просто митники дали хабара авторам рейтингу.
Відповісти
В Українні корупцію очолюють вищі чини влади !!! Тому то люди в нас така корупція всюди присутня. В Китаї за зловживання державною владою - розстріл або на декілька десятків років тюрма. Або пуля в лоб або грати... отакий в Китаї вибір корупціонерам є!!! А в нас найбільший корупціонер їде з сім'єю в Швейцарію на постійне місце проживання ( накравши в Україні з державної казни).
Відповісти
корупція долається просто:
1. держслужбовець (освітянин, медик, поліція, прокуратура, суд, митниця, депутат і т.д.) отримує зарплату на рівні від 700-800 до 1200-1500 дол залежно від рангу, вислуги років і т.д.
2. прийняття на держслужбу шляхом відкритого конкурсу, на якому, в якості спостерігача, може бути присутній любий громадянин з правом ознайомлюватись із наданими кандидатом документами та правом подання письмового заперечення проти кандидатури, в разі виявлення порушень або недостовірних даних в поданих документах.
представники громадських організацій приймають безпосередню учать у комісіях.
3. встановити кримінальну відповідальність за корупційний злочин від 10 років ув"язнення до пожиттєвого із обов"язковою конфіскацією майна та без права виходу на час слідства під заставу.
для депутатів ВР та суддів за корупційний злочин лише 2 варіанти покарання - або 15 років позбавлення волі, або пожиттєве позбавлення волі, з кофіскацією, звісно.
4. близкі та родичі особи, а також сама особа, що приймається та перебуває на державній службі, підлягають обов"язковому поточному фінансовому моніторингу в разі державної реєстрації придбання будь якого майна (зазвичай це авто, нерухомість, земля, бізнесактиви - тобто все, що обов"язково реєструється у держреєстрах) та щорічному фінансовому моніторингу (із обов"язковим залученням громадськості) на предмет виявлення неспівпадіння реально отриманих доходів задекларованим. (з останнього випадку, щоб розуміти, за які доходи мама купує Х5 на якому їздить син)
5. встановити кримінальну відповідальність для родичів та близьких держслужбовця, якщо буде доведено, що реально отримані ними доходи не відповідають задекларованим внаслідок посібництва (посередництва, приховування і т.д.) вчинення корупційного злочину.
терміни від 10 років ув"язнення до пожиттєвого із обов"язковою конфіскацією майна та без права виходу на час слідства під заставу.
6. особи, що були засуджені за корупційні злочини, пожиттєво позбавляються державної пенсії, права обіймати посади на державній службі, права приймати участь як кандидат у всіх виборах до будь-яких рад.
7. амністія до осіб, засуджених за корупційний злочин, не застосовується.
8. вся діяльність держслужбовця є публічною, відкритою та прозорою, тому громадяни мають право проводити аудіо-відеозапис прийому та розгляду своїх питань держслужбовцем, крім випадків, коли законом питання відноситься до державної таємниці.

п.с. забезпечити відеонаглядом із записом звуку всі приміщення та подвір"я школи (крім кабін туалету) та внести у адміністративний кодекс зміни, за якими передбачити можливість штрафувати батків за неналежну поведіку дитини у школі (починаючи з 4 класу), тобто в разі, коли в школі учень поводиться зухвало, курить на подвір"ї школи чи вживає алкоголь, наркотики, залучає до цього інших дітей, не виконує законних вказівок вчителя, порушує шкільну дисципліну, провокує або вчиняє бійки чи принижує (ображає) інших дітей - батьки винуватця штрафуються.
три штрафи протягом року дають підставу дирекції про виключення даного учня із учбового закладу.



Відповісти
Мрії українського ідіота. Ти був кін і здохнеш ним.
Відповісти
мрії мають властивість збуватись)
а горбатого тільки могила виправить.
Відповісти
ПС насмішило :)))
Яким боком воно до корупції ?
Пригадайте себе у школі(
Відповісти
Всяке в школі було, але вчителя поважали і боялись, а сьогодні то нічого діти святого не мають, а коли один тероризує цілий клас - то школа нічого зробити не може і просто покриває.
Відповісти
на митниці зовсім немає корупції ...це наклеп
Відповісти
і країна
Відповісти
маячня якась! певно цей рейтинг складала наша влада
Відповісти
В Украине необходимо вернуть конфискацию имущества для борьбы с коррупцией. «Коррупция у нас — явление не просто социальное. Коррупция стала проникать в глубины психики людей, делая человека не просто уязвимым, но и морально опустошенным. Она проникла в святая святых — оборону, безопасность, правоохранительную и судебную систему».Обогащение стало принципом существования значительной части украинского общества, а мораль, нравственность и совесть подверглись серьезной деформации.
«Необходимо ввести тотальный контроль за чиновниками, которые осознанно пришли в эту сферу. Не исключаю установку видеофиксации в кабинетах, служебном транспорте. Здесь нет нарушений прав человека (заметьте - никого сюда на аркане не тащат), так как слишком много доверено назначенному лицу. Возможно, выскажу спорное суждение, но с учетом остроты, взятки в сфере обороны и государственного управления (от уровня губернатора и выше) я бы квалифицировал не как корыстные преступления, а как «государственную измену». Аналогично - преступления следователей, прокуроров и судей. Да, спорно, но эффективно».
Відповісти
Тут Остапа понесло.....
Відповісти
А на даний момент в МРЕВ ставлять автомобілі ввезені на територію України без сплати митних платежів, і таких машин добрі сотні, але так як автомобілі поставлені на облік під "кришами" сбу мвс та прокуратури то ніхто цю тему не рухає. А "волинь пост" вихваляє "чесного" Вороніна, який згідно останнього розслідування незаконно перерреєстрував у МРЕВ 70 автомобілів і нанніс державі втрат (несплачені акцизи та платежі) на 5 млн. грн. Не говоримо вже про ті ЛІВАКИ та МУТНЯКИ які він наставив у базі для своїх покровителів міліцейських начальників з УМВС та з ДАІ. І хто його посадить він же курка яка несе для Корупціонерів з товстими пагонами "золоті яйця", до всього вже багатий корупціонерчик має сильних покровителів і у Києві...
Відповісти
Останні новини
ТОП-10 найболючіших корупційних проблем України. ІНФОГРАФІКА
21 січень, 2016, 07:00