Скільки і що отримують лучани-заробітчани у Польщі?

Скільки і що отримують лучани-заробітчани у Польщі?
Щодня ми можемо спостерігати охочих купити або продати валюту. І постає питання: де, звідки і яким чином у наших земляків «беруться» закордонні кошти?

Інтернет рясніє рекламою різноманітних фірм із пропозиціями роботи для наших громадян попрацювати закордоном – на м’ясокомбінаті, на зборі врожаю, у курячих цехах тощо. І вони туди їдуть. Їдуть, аби заробити на своє життя, на навчання своїх дітей та внуків, на лікування членів сім'ї.

В середньому за один місяць роботи у Польщі наш робітник або робітниця може отримати від 300 до 600 євро, а це, за сьогоднішнім курсом на чорному ринку, - від 9 000 до 18 000 грн.



Волинян, особливо мешканців прикордонної області, така можливість гарного заробітку також не обходить стороною. Як розповіла нашим журналістам пані Тетяна з Луцька, поїхати у Польщу їй порадила подруга. Якраз починався сезон збору «трускавок», тобто полуниці.
Посередники і зарплатню хорошу пропонували, і умови проживання.

До речі, каже Тетяна, всі умови роботодавці виконали. Але того разу гроші пішли на лікування. Як виявилось згодом, господарі полуничної плантації обробляли червоні ягоди якимись добривами. Їх хімічний склад і призвів до сильної алергічної реакції на шкірі жінки.

Інша землячка, Ольга, розповідає, що час від часу їздить на кілька тижнів до сусідньої держави. Дівчина прибирає у готельних номерах. В середньому привозить 250 євро (7 000 – 8 000 грн.). За її словами, ці гроші значно полегшують життя її сім'ї.

«В Польщі перебуває, можливо, до мільйона осіб – українських робітників, які прибули і перебувають тут легально і які займають ті робочі місця і вакансії, що звільнилися в Польщі після того, як мільйони поляків виїхали закордон у пошуках кращої праці”, - підкреслив посол України в Польщі Дещиця.



Він наголосив, що українські трудові мігранти не лише не просять соціальної допомоги, як це передбачено статусом біженця, а й сплачують в Польщі податки, мають добру репутацію і високу кваліфікацію.

“У тому числі завдяки їм польська економіка продовжує перебувати на високому рівні розвитку”,- констатував український дипломат в ексклюзивному коментарі Укрінформу.

Він додав, що, крім трудових мігрантів, у Польщі також перебуває значна група українських студентів. Більшість з них, як і робітники, також не отримують жодної соціальної підтримки від польської держави, а самі платять за своє навчання, підтримуючи таким чином польські виші у фінансовому плані.












Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 19
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
скачімо...
Відповісти
Що тут харошого? Мусимо їхати з україни по зарібітках бо своя країна не дає ні оботи ні зарплати як у польші. Але болячки вилазять боком там все хімічне треа роити перероляти
Відповісти
Давайте всі поїдемо в Польщу вирощувати полуницю і печериці, а Україну здамо в оренду Путіну. Це буде справді український квасний патріотизм - любити "неньку" здалека, лити сльози за її долю, витрушуючи килимки і чистячи курники полякам. А ще є Італія - мити дупи тим, хто доживає в добрі і увазі дітей. Можна й в Португалію - мішати бетон на будівництві дач місцевих багатіїв і спати в хліві на долівці. А своїх батьків залишимо на самообслуговування. Давайте?
Відповісти
Ти з головою дружиш?!А ще є Італія, Греція і там "по твоїм словам дупи миють", а ти її не миєш??? Якшо маєш так багато грошей, то поділись з людьми,які найдсилають в Україну найбільше інвестицій, підтримують банки та свої родини! Як тобі язик повертається таке казати??? Ти хоч знаєш як це раз в рік маму бачити??? Бажаю твоїм діткам такого та внукам твоїм!!! Щоб в тебе якесь співчуття відкрилось до людей, які живуть завдяки цим країнам, а не крадуть тут!!!
Ще є Норвегія, США, Канада, Німеччина, Чехія. Там теж тьма українців, не від класного життя. І всі українці переважно там як не вчителі, то лікарі або інженери!!!
Бракує слів... Чесно, могла б в морду твою плюнула!!!
Відповісти
Коли б в себе працювали, а не руйнували,крали і брехали 25 років підряд то були б багатші як поляки.
Відповісти
А давайте може жити на батьківську пенсію в Україні.Знаю такі сім'ї де і діти і внуки так живуть.Давайте,жити всі в Україні зі своїми батьками і не мати копійки їм на ліки.Треба ще подякувати тим заробітчанам,що вони заробляють,а гроші привозять в Україну.
Відповісти
От і я про це. Людина не розуміє,що вона пише. ЯК це на випусконому маму не бачити чи просто її не обійняти??? А ти просто їй це не кажеш, бо якщо скажеш,то сльози по тел. чи вже по скайпу литимуться рікою... Не знаю, де такі люди беруться. Як таке писати можна. Як думати навіть. Ці люди підтримують Україну, українську економіку та українців у всіх галузях!!!
Відповісти
А давайте не дивитися на жалюгідну батьківську пенсію? Давайте перестанемо себе вважати невдахами і заробимо самі - собі і батькам, але в Україні? Давайте осудимо морально всіх, хто дивиться на копійки тих, хто нам дав життя? Спробуйте? З малого, з нуля, лише не лінуйтесь, і усе у вас вийде. Хто хоче, той може.
Відповісти
Як в УКраїні можна чесно заробити?ЯК??? А НІЯК!!! І ЦЕ ФАКТ! В НАС ЗАРПЛАТІ ЧОРНІ, ВЖЕ ЕЛЕМЕНТАРНО. В НАС НЕМА ПІДТРИМКИ НІДЕ: ні в судах, ні в профспілках, ні в медичних закладах, ні в школах, ні в садочках... і т.д. і т.п. Тут ще сотні закладів можна писати де її нема, її нема навіть в МЗУ, в консульствах, ніде... То як чесно тут заробити??? ЯК?????? Підкажіть всім. Як чесно,без обкрадання нас з вами тут жити, як не дурити, як??? Нонсенс!Фантастика, балачки одні. А заміж вийти??? Чи одружитися на багатому-багатій??? А де ті багаті кошти взяли??? Тошнить...читати навіть це!
Відповісти
Ганю то ти ? як погода на Рівненській?
Відповісти
як би не як би, то було б як би...
Відповісти
На фото – яскрава картинка польської пластмасової полуниці, вирощеної виключно на отруті: темно-зелене листя від надмірного внесення карбаміду, абсолютно без бур’янів (препарати "Раундап" і "Ураган", після обробки якими в землі впродовж 10 років не житиме жоден черв’як), ріст кущів вище колін (нітроамофос, азот), крупна ягода, яку можна кинути в асфальт і вона відскочить, як туго надутий м’яч, завдяки чому вона може транспортуватись на 10 тис. км. Євросоюз, блядь! А розумні німці наприкінці осені приїжджають в Польщу, нишпорять по закинутих старих, ще совєцьких, часів секретаря ПОРП Владислава Гомулки садах, аби розжитися маленькими, червивими, але чистими від "хімії" яблучками, платячи за це польським аграрним панам неймовірні гроші. А ковельський м’ясокомбінат впродовж багатьох років отримував великими фурами з Польщі «фарш» з копит, шерсті, шкіри, вуха-горла-носа-піськи-хвоста плюс італійська генно-модифікована соя, защеплена з геном хворим на сказ собаки, з якого виходили смачні сервелати вищого ґатунку і дієтичні дитячі сосиски (сучасні технології дозволяють виготовляти «ковбаси», в яких не передбачений вміст м’яса, воно дуже шкідливе!!!).
Відповісти
ти щось про щось чув,тільки не зрозумів звідки грім)))
Відповісти
Таке враження,що все що знаєте одним реченням і написали.
Відповісти
У нас одна проблема - працювати фізично ніхто не хоче, земля і праця всім чужі. Народ звик барижити і красти, а вину звертати на владу. А слабо самому зробити таке виробництво"трускавок" чи печериць? Всі з чогось колись починати, поляки та і всі європейці платять роками епотеки, кредити, застави, їм все з неба не впало, але при цьому вони працюють. Сімями, родинами, компаніями. Вони працюють!!! А не розсиджують днями в барах і вконтактє.
Вони посміхаються на вулиці незнайомцям, шопляться у ікеа і теско, а не Шанель чи щще якась дорогуща фігня. Вони живуть і працюють заради майбутнього, а наші люди - для пантів. А висновок робіть самі: Чого бідні?
Відповісти
а я пишаюсь нашими украънцями, що не опускають руки ы голови, що стараються ЗАРОБИТИ і утримувати своїх дітей і батьків на гароному рівні, бо вся праця шанується...тільки можу уявити як вони тужать там за дітьми...поки можновладці розкрадають нашу країну, заробітяани звозять валюту на батьківщину
Відповісти
Не судіть іньших. Люди хто має хорошу роботу за кордоном, я Вас підтримую і бажаю успіхів і гарного заробітку!!!
Як співає Тіматі: Не смотри где я, а смотри где ти...
Відповісти
А на що і на кого у нас працювати? Пам'ятаєте майдан? Яка була найбільша проблема тоді? Подивіться інтерв'ю людей "Ріст ВВП" і "Праця людей за кордоном", ось такий був режим януковича! Люди раніе працювали за кордоном, а зараз тим більше,вони бояться повертатися в державу, яка їм нічого ніколи не дасть, а обдере повністю! Заробляти чесно в Україні кажете? Хто у ній часно заробляє? Депутати? Чиновники? Лікарі чи вчителі на благодійних внесках? А!!! Ще є громадські організації - грантоїди! Вони заробляють чесно! Молодці люди, що мають голови і працюють руками для своєї сім'ї, для того, щоб діти і батьки мали гідне існування, поки різні відморозки скачуть по майданах!!!
Відповісти
Люди,та можна жити і в Ураїні-навіть шикарно(ікра правда лише 3 рази в тиждень)-головне брати взяточки невеличкими порціями,доходи декларувати як в сусіда-пенсіонера,машини реєструвати на 5-рідну сусідчину невістку,а в дім-нікого не впускати....ТА НІХТО З ДОБРА НЕ ЗАЛИШАЄ СВОГО ГНІЗДА-ЛИШЕ З БЕЗВИХОДІ ,ЛІТЕРАТОРІ ХР"нові...
Відповісти
Останні новини
Скільки і що отримують лучани-заробітчани у Польщі?
21 січень, 2016, 15:17