Медогляд для водіїв не скасують, - сервісний центр МВС у Волинській області

Медогляд для водіїв не скасують, - сервісний центр МВС у  Волинській області
Медичні огляди майбутніх водіїв не будуть скасовані.

Про це заявляють в Регіональному сервісному центрі МВС у Волинській області.

«Відміна медичного огляду для отримання водійських прав - це небезпечно для людей. Якщо буде відмінено проходження медичного огляду водіям, то права отримають люди, які мають проблеми зі здоров'ям. Тобто, якщо людина, яка має певні захворювання і отримає права категорії "D" (перевезення маршрутними таксі) і в неї станеться серцевий напад під час кермування, хто буде відповідати за можливі наслідки? Наразі порядок проходження медичного огляду не змінений», - повідомляють в сервісному центрі.

Зміни торкнуться лишень кількох пунктів спільного наказу Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства внутрішніх справ України від 31.01.2013 «Про затвердження Положення про медичний огляд кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів».



Зокрема, пункту 1.6., в якому визначено, що «попередній, періодичний та позачерговий медичні огляди проводяться в закладі охорони здоров’я медичною комісією. До складу медичної комісії входять: лікар-терапевт (голова комісії), лікар-невропатолог, лікар-отоларинголог, лікар-офтальмолог, лікар-хірург. Перелік закладів охорони здоров’я, яким надається право створювати вищезазначені медичні комісії та проводити попередній, періодичний і позачерговий медичні огляди (далі – заклади охорони здоров’я), щороку затверджується відповідно наказами Міністерства охорони здоров’я Автономної Республіки Крим, структурними підрозділами з питань охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій за заявницьким принципом».

А це, на думку Державної регуляторної служби України, є порушенням, оскільки кожен заклад охорони здоров'я виконує свої функції згідно з ліцензією, і проведення медичних оглядів водіїв не є окремим видом лікарської спеціалізації. У зв’язку з цим такі заклади не потребують отримання додаткових документів для провадження вказаної діяльності.




«Разом з тим, передбачений Положенням підхід в частині нормативно закріпленої необхідності створення відповідних медичних комісій виключно на базі закладів охорони здоров’я, включених до Переліку, що затверджується відповідними наказами, має дискримінаційний характер та створює підстави для прийняття суб’єктивних рішень особами, відповідальними за створення такого Переліку, а також може містити ризики вчинення корупційних правопорушень з боку цих осіб, незважаючи на заявницький принцип. Зазначені вище негативні аспекти Положення посилюються внаслідок відсутності чітко визначеного алгоритму дій суб’єкта господарювання щодо включення його до згаданого Переліку».



З цього випливає, що будь-який медичний заклад тепер матиме право скликати комісію та провести медогляд водія.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чого посилання на вашу статтю, яка говорить про протилежне?
Відповісти
Ти диви, як взвили !Відсувають !За гроші - і мертвому дадуть справку, шо здоровий. Якась периферійна контора коментує накази іншого столичного відомства ! Ваша почесна місія виконувати накази свого керівництва. Упал!Отжался !
Відповісти
ЦІ ВАЛЬКИ І НІНКИ ВЖЕ ПОЧАЛИ ПХАТИ І СЮДИ СВОЇ КОРУМПОВАНІ РУЧКИ А НЕ ПОВІДСИХАЮТЬ
Відповісти
Раїса Мацюк 21 січня, 10:05
Під вашою попереднньою статтею є коментар такого змісту: "Якщо зупинено дію пункту про "затвердження за заявницьким принципом переліку закладів охорони здоров'я, яким надається право створювати медичні комісії з огляду кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів", то чи означає це, що зовсім скасовано медогляд?" Що, лінь було перевірити інформацію і не вводити людей в оману?
Відповісти
Останні новини
Медогляд для водіїв не скасують, - сервісний центр МВС у Волинській області
21 січень, 2016, 16:56