Уряд скасував безкоштовне харчування для учнів початкових класів

 Уряд скасував безкоштовне харчування для учнів початкових класів
Кабінетом Міністрів України прийнято низку постанов, що вирішують питання харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах.

Зокрема, рішенням Уряду передбачається, що у загальноосвітніх навчальних закладах денної форми навчання за рахунок бюджетних коштів здійснюється харчування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються в спеціальних і інклюзивних класах, а також учнів 1-4 класів із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям».

При цьому від плати за харчування дітей у дошкільних закладах звільняються як батьки, у яких сукупний дохід на кожного члена сім’ї не перевищує рівня прожиткового мінімуму, так і батьки дітей, що отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям».

Між тим, Уряд надав право органам місцевого самоврядування самостійно забезпечувати харчування дітей інших категорій, передбачивши на це видатки з місцевих бюджетів.

В той же час, в «професійно-технічних навчальних закладах за рахунок бюджетних коштів харчуванням забезпечуються учні з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, а також дітей-інвалідів/інвалідів І-ІІІ груп та дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям».

Варто зазначити, що відповідно до рішення уряду від 2 лютого 2011 року, безкоштовне харчування в школах надавалося дітям 1-4 класів незалежно від фінансового стану їх сімей.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Козли,думають тількі про себе.
Відповісти
Цікаво, чи прискіпливіше батьки стежитимуть з якими сумками виходять працівники ідалень з своіх робочих місць. Сьогодні спостерігала як виносили працівники 5-літрову банку оліі та пакет мяса.
Відповісти
Полыцыю викликали чи тыльки ы можете що на форумах нити як усе погано?
Відповісти
працівники їдалень можуть заказати олію і масло в постачальника. не обовязково красти.
Відповісти
Чому собі у ВР не скасують обіди премії і зарплати. ХАПУГИ НАГЛІ жирні морди
Відповісти
крадуть з дитячого харчування починаючі на складах,дальше в школах... У мого знайомого дружина працює там, так вона кожного вечора з роботи приходить із повними сумками, є усе , від фруктів,овощів,солодощів та багато іншого... Не має у людей совісті... але це все до пори часу... Бог усе бачить і прийде час за це відповідати , як не їм самим то їхнім дітям...
Відповісти
Судячи зі статті, то з 2011 року бандитський режим Януковича силоміць харчував дітей незалежно від соціального статусу і таким чином мабуть, ростив противників цього режиму.
Відповісти
Хороший стьоб
Відповісти
Хто стрибав, той дострибався... Про це було відомо до майдану - програма МВФ.
Відповісти
Останні новини
Уряд скасував безкоштовне харчування для учнів початкових класів
21 січень, 2016, 23:04