Володимир Гунчик привітав волинян з Днем Соборності України

Володимир Гунчик привітав волинян з Днем Соборності України
Голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик привітав волинян з Днем Соборності України.

"Дорогі волиняни! 97 років тому на Софійській площі у місті Києві проголосили Акт злуки Українських земель. Історичний документ став логічним завершення складного та тривалого шляху українців до єднання етносу, а відтак українці заявили про себе, як про єдину та
вільну націю. Попри те, що відтоді не розпочався відлік незалежності України, Акт злуки став і надалі залишатиметься символом об’єднання українців та дав потужний поштовх до боротьби за суверенітет та свободу.

Становленню цілісної України передувала важка та виснажлива національно-визвольна боротьба. Майже століття Українська держава чекала на звільнення з-під гніту диктаторської Росії, а здобувши таку довгоджанну волю, впевнено стала на шлях демократичного розвитку.

На превеликий жаль, боротьба українців за цілісність та незалежність триває й досі. Революція Гідності, анексія Кримського півострову, окупація східних земель, гібридна війна – чергові випробування й продовження боротьби, яка тривала не одне століття. Сьогодні, як ніколи раніше, виклики, що постали перед державою та кожним її громадянином, вимагають консолідації зусиль і
єднання українського народу.

Бажання українців жити у соборній, незалежній, цілісній та єдиній державі, ім’я якій – Україна, окриляє, змушує вірити у власні сили та надихає йти до перемоги.

День Соборності України – це можливість укотре заявити на весь світ, що Українська нація – єдина, а її територія - неподільна. Можливість показати агресорові, що всі його намагання порушити внутрішній спокій, підірвати міжнародний авторитет, змінити європейський напрям розвитку України, отримали й отримуватимуть гідну відсіч.

Жертвуючи своїм здоров’ям та життям, мільйони наших земляків стоять на східних рубежах держави, дивлячись в очі ворогові, щохвилини доводять: Україна – єдина та соборна.

Дорогі краяни! У день єднання, День Соборності прийміть найщиріші
побажання: терпіння, наснаги, витримки та мужності - нашим славним
українським воїнам, миру та Божої ласки - всім нам, сили, оптимізму та віри у перемогу.

З повагою голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
державне словоблуддя...
Відповісти
отакі гноми тільки і вміють примазатись до всього
Відповісти
Останні новини
Володимир Гунчик привітав волинян з Днем Соборності України
22 січень, 2016, 11:33