За три тижні нового року замерзли 10 волинян

За три тижні нового року замерзли 10 волинян
10 волинян загинули від переохолодження цього року. А в 99,9% випадках травмувалися люди, які перебували у стані алкогольного сп’яніння.

Таку невтішну статистику отримали працівники управління охорони здоров’я облдержадміністрації, які проаналізували ситуацію щодо звернень до лікувальних закладів Волині, повідомляють в облдержадміністрації, інформує Слово Волині

На черговому засіданні антикризового енергетичного штабу, що традиційно відбувається під керівництвом голови обласної державної адміністрації Володимира Гунчика, начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Ващенюк ознайомив учасників зустрічі з результатами проведеного моніторингу.

За 22 дні січня у нас є 241 звернення. Для порівняння, в грудні 2015 року було 219. Однак той місяць був менш складним щодо погодних умов. Маємо 17 звернень із обмороженнями та переохолодженнями. За грудень 2015 року – таких всього 5, – повідомив Ігор Степанович.

Щодо кількості летальних випадків у попередні роки, то у 2014-му зафіксували 31, у 2015-му – 37 осіб замерзло насмерть, а за три тижні січня 2016-го – 10 людей, 5 із яких загинули на вулиці та 5 – у приміщенні.

Як би не було прикро констатувати, одначе більшість випадків – результат надмірного вживання алкоголю. Відтак, наголосив Ігор Ващенюк, думка, що побутує серед населення, мовляв, алкоголь допомагає зігрітися за холодної погоди, – міф. Навпаки – людина у стані алкогольного сп’яніння просто не відчуває холоду. А розширення судин внаслідок надмірної кількості спожитого алкоголю призводить до втрати тепла в організмі. На додаток до цього - переохолодження і без алкоголю дещо притупляє емоції та настороженість.

Найкращий профілактичний засіб – особиста безпека, – наголосив начальник управління охорони здоров’я та порадив у сильні морози зайвий раз не виходити на вулицю й лишатися в домівках, уникати прогулянок на великі відстані тощо.

Володимир Гунчик окремо наголосив на необхідності посилення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо наслідків вживання спиртних напоїв за холодної погоди. Разом із тим відповідальність за власну безпеку в період значного зниження температури повітря несе кожна людина зокрема.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
уявляю що було б якби таке сталось при попередній владі "чесні" змі цілодобово крутили б викривально-звинувачуючі сюжети а так просто констатація факту там загинув там застрелили зарізали забили а в основному замовчують і все добре живемо по новому
Відповісти
Останні новини
За три тижні нового року замерзли 10 волинян
22 січень, 2016, 19:04