Волиняни їдуть у Крим столичними поїздами

Волиняни їдуть у Крим столичними поїздами
Волиняни найчастіше купують залізничні квитки на кримські курорти з пересадкою у Києві або Львові.

Про це повідомила начальник залізничного вокзалу «Луцьк» Анжела Аладова.

Без пересадки дістатися на головні курорти країни можна лише одним потягом №88Л Ковель – Сімферополь.

«Сьогодні немає ажіотажу і черг до кас. Всі, хто хоче поїхати в Крим – можуть виїхати без проблем. Часто людей влаштовує варіант з пересадкою в Києві», – заявляє Анжела Аладова. За словами начальника вокзалу, потяг до Києва прибуває з самого ранку і у пасажирів-волинян є час для пересадки на будь-який зі столичних поїздів, які прямують до Криму. Користуються попитом і квитки через Львів та Тернопіль.

Це зручно ще й тим, що цього року до поїздів у кримському напрямку включили на більше вагонів, ніж торік. Про це повідомляє УНН.

«Укрзалізниця включила до складу поїздів у кримському напрямку на 74 вагони більше, ніж минулого року. Це при тому, що через старіння рухомого складу робочий парк пасажирських вагонів, в порівнянні з минулим роком, скоротився на 860 вагонів», – зазначив перший заступник начальника головного пасажирського управління Укрзалізниці Ігор Бреус.

Загалом упродовж червня-липня у кримському напрямку залізничним транспортом скористувалися 2,217 мільйонів пасажирів, що на 4% більше рівня минулого року. Також на відпочинок залізничним транспортом їздили більше 4 тисяч груп дітей.

Для перевезень у кримському напрямку курсує 101 пара поїздів, з яких: 24 – цілорічних; 71 – призначена на літній період; 6 – разових.

У зв’язку із підвищеним попитом, Укрзалізниця призначила ще 3 додаткових поїзда сполученням Київ – Сімферополь. З середини липня почали курсувати поїзди №294/293 та № 231/232, а з 11 серпня курсуватиме поїзд №561/562 Київ – Сімферополь.

«Літо – це завжди піковий період пасажирських перевезень. Тому на залізницях України збільшено кількість вагонів та схеми існуючих поїздів. Так за два місяці літа до складу поїздів у кримському напрямку додатково було включено 333 вагони, які здійснили 504 рейси», – повідомив Ігор Бреус.

Пасажирам, які залізничним транспортом бажають їхати до Феодосії та Євпаторії, через перевантаженість напрямків залізничники пропонують проїзд із пересадками через Сімферополь та Джанкой.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волиняни їдуть у Крим столичними поїздами
08 серпень, 2012, 09:09