Найдешевша пачка сигарет коштуватиме 17 гривень

Найдешевша пачка сигарет коштуватиме 17 гривень
Найближчим часом Кабінет Міністрів відповідно до повноважень, які надала Верховна Рада, поряд з максимальними роздрібними цінами може ввести правило встанолення мінімальних роздрібних ціни на сигарети.

Про це на ресурсі LB.ua заявив президент ГО «Національна організація роздрібної торгівлі» (НОРТ) Юрій Бондарєв.

За його словами, рівень 16-17 гривень за пачку є досить прийнятним. «Ми очікуємо, що з 1 березня сигарети коштуватимуть з урахуванням роздрібного акцизу не менше 17 гривень за пачку», – зазначив Бондарєв.

Президент НОРТ впевнений, що введення мінімальної ціни на рівні 17 гривень ставить усіх у рівні конкурентні умови.

«Насправді всі виробники виграють, якщо цінові війни зупиняться, а роздріб отримає достатній ресурс – скажімо, хоча б більше 10% від фінальної ціни. Ці ресурси з боку роздробу зможуть піти на розвиток бізнесу, організацію нових зручних для споживачів форматів торгівлі і, що найважливіше, створення нових робочих місць», – зазначив Бонадрєв.

За його словами, для роздрібної торгівлі постійні цінові коливання сигарет, які є підакцизним товаром, досить серйозна проблема, яка пов’язана з прогнозуванням продажів, з ускладненим процесом управління запасами, наявністю одного і того ж продукту за різними цінами.

Крім того, президент НОРТ підкреслив, що цінові війни призводять до зниження бази оподаткування сигарет і, відповідно, надходжень до бюджету України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
О.Ви,Панове,мабуть,за наше здоров*ячко піклуєтесь. Ви відразу ще хліб по 17 зробіть-щоб зразу всі видохли.Якщо мужик виділяв 10 грв.на сигарети,думаєте кине(25р стажу),ні його дитина стане менше їсти....А МИ ПРО НАРОД ДУМАЄМ....
Відповісти
Які нові місця, про що Воно меле. Ціни підганяють під європейські, а про заробітну плату забули.
Відповісти
дело в том президент ГО «Національна організація роздрібної торгівлі» (НОРТ) Юрій Бондарєв - в открытую заявил о договорняке - я не пойму они что бессмертные?
Відповісти
Останні новини
Найдешевша пачка сигарет коштуватиме 17 гривень
24 січень, 2016, 01:38