Найвищі зарплати – на шахтах, «Кроноспані» та СКФ «Україна»

Найвищі зарплати – на шахтах, «Кроноспані» та СКФ «Україна»
Листопадова середня заробітна плата волинян була в межах від 2 до 3 тисяч гривень, щоправда на таких щедрих підприємствах краю працює лише чверть найманих працівників області.

Про це повідомляє обласне управління статистики.

У кожному десятому обстеженому статистиками підприємстві Волині зарплата перевищувала 3 тис. грн. (зайнято 13,7% працівників) – нововолинські шахти, ТзОВ «Кроноспан УА», ПАТ «Ливарний завод», Маневицьке ДП «Волиньторф» та його філія «Маневицький торфозавод», ПАТ СП «Теріхем-Луцьк», СП ТзОВ «Модерн-Експо», ПАТ «СКФ Україна», ТзОВ «Птахокомплекс «Губин», залізничники.

Разом з тим в кожному чотирнадцятому підприємстві нарахування заробітної плати не перевищували мінімального її розміру (985 грн.) – зайнято 2,7% працівників.

Зберігається позитивна тенденція до зменшення заборгованості з виплати заробітної плати перед працівниками області. Так, за листопад вона зменшилась – на 10,7%, а з початку року – на 43,2%.

Недоотримали зароблене 2,1 тис. волинян, в середньому по 1768 грн.

Всього на кінець листопада заборговано 7,8 млн. грн., з них більше половини боргу належать економічно неактивним підприємствам, включаючи збанкрутілі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Найвищі зарплати – на шахтах, «Кроноспані» та СКФ «Україна»
27 грудень, 2011, 17:19