Порошенко про децентралізацію: зриву не допущу

Порошенко про децентралізацію: зриву не допущу
Президент Петро Порошенко заявив, що не допустить зриву процесу децентралізації та заявив, що головною умовою для прийняття змін до Конституції в частині децентралізації має стати повне припинення вогню на Донбасі.

Про це Порошенко заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке вийшло в ефір ввечері 24 січня.

"Я в жодному разі не дам скасувати голосування змін до Конституції. Це була моя принципова позиція, коли я йшов на вибори, я її твердо проведу", - зазначив він.

"Упевнений у розумі українських парламентарів, упевнений, що ті технології, які зараз долучаються до того, щоб зірвати цей процес - не пройдуть", - додав Порошенко.

"Я не дам покласти на Україну відповідальність в обвинуваченнях у зриві Мінських угод", - зазначив він.

При цьому Президент заявив, що вітає ініціативу 53 народних депутатів, які зробили подання до КС, "адже голосуванню за Конституцію в частині децентралізації мають передувати кілька важливих передумов".

"Позиція перша - припинення вогню і довгий період повної тиші. Це має забезпечити Росія і світ повинен бачити, що це відбувається ", - заявив Порошенко.

"Ключова позиція - відновлення контролю над державним кордоном на першому етапі з боку ОБСЄ. Вони повинні отримати безперешкодний доступ до держкордону, щоб гарантовано припинити ввезення до нас іноземних військ і військової техніки ", - додав Президент і зауважив, що бойовики відмовляють спостерігачам ОБСЄ у доступі до місць зберігання зброї та держкордону.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А це не завуальована федералізація ? Він не допустить !!! А народ для тебе вже ніщо ?
Відповісти
цей порошенко типовий зрадник. дістав вже. навіщо було цього олігарха-баригу обирати президентом?
Відповісти
Реформа місцевого самоврядування йде, це факт. Наприклад, концепцію формування територіальної громади проаналізували експерти Асоціації міст України. Аналітика проводилася за запитом Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування.
Дана концепція пропонує багатоступеневу систему місцевого самоврядування територіальної громади міста, що включає спільноти жителів будинків, вулиць, мікрорайонів, а також територіальні громади районів у місті.
Якими є фундамент, структура, основні завдання, ресурси даних спільнот та зв'язок з чинною законодавчою рамкою дізнавайтесь за посиланням: http://www.auc.org.ua/news/eksperti-amu-na-zapit-parlamentskogo-komitetu-pidgotuvali-analiz-kontseptsii-formuvannya-terito
#місцеве_самоврядування #територіальна_громада #реформа #ОСББ
Відповісти
Останні новини
Порошенко про децентралізацію: зриву не допущу
25 січень, 2016, 00:59