Рівень захворюваності грипом на Волині зростає

Рівень захворюваності грипом на Волині зростає
З початку року в Україні відбувається загострення епідситуації щодо грипу, так як зросла кількість смертельних випадків від ускладнень після перенесеного грипу.

Проте, ситуація щодо захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип є прогнозованою і досліджується дуже ретельно, повідомляє начальник управління держсанепідслужби у Волинській області.

Станом на 25 січня 2016 року рівень захворюваності грипом та гострими респіраторними вірусними інфекціями серед населення області значно зріс, епідемічний поріг перевищено на 97,3%.

Перевищено епідемічні пороги в містах Луцьку на 37,9%, Нововолинську - на 51%; Луцькому, Горохівському, Камінь-Каширському та Ківерцівському, Ковельському районах – більш, як у 2 рази.

На даних адміністративних територіях запроваджуються додаткові протиепідемічні заходи, в тому числі органами місцевих адміністрацій застосовуються точкові обмежувальні заходи. В зв’язку з високим рівнем захворюваності тимчасово призупинене навчання
в загальноосвітніх школах в містах Луцьк, Нововолинськ, Ковель та с. Піддубці Луцького району.

За даними третього тижня 2016 року захворіло на ГРВІ 11850 осіб, що в 2,5 рази більше другого тижня, коли зареєстровано 4749 випадків захворювання.

Дітей до 17 років захворіло 6605, що становить 55,7%. Протягом тижня госпіталізовано – 366 хворих, з них 224(61%) – діти до 17 років.

Кількість випадків тяжких гострих респіраторних інфекцій протягом третього тижня не зросла (68 випадків проти 67).

За період епідсезону померло з підозрою на грип 3 особи (м. Луцьк, Горохівський та Луцький райони), всі дорослі, у однієї особи підтверджено вірусологічно пандемічний вірус А(H1N1), у двох осіб, які померли 22.01.2016 р. – дослідження біологічного матеріалу проводиться.

Лабораторією ДУ "Волинський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України" з почату епідсезону проведено моніторингове вірусологічне обстеження 110 хворих на гострі респіраторні вірусні інфекції. За результатами виділено від 8 хворих вірус пандемічного грипу А(H1N1), який є домінуючим в епідсезоні 2015-2016 рр.

З 40 тижня 2015 року (початок епідемічного сезону грипу) проводиться щотижневий оперативний моніторинг епідемічної ситуації щодо захворюваності грипом та гострими респіраторними вірусними інфекціями, а з моменту загрози ускладнення епідситуації – щоденний моніторинг.

Запроваджено щоденний моніторинг епідемічної ситуації в дитячих
навчальних закладах районів та міст області, профтехучилищах, середніх та вищих учбових закладах для своєчасної діагностики епідускладнення в цих закладах та прийняття обмежувальних заходів щодо запобігання поширенню інфекції.

Оперативна інформація про епідситуацію в області та заходи щодо
профілактики грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій направляється в управління охорони здоров'я, освіти та науки облдержадміністрації.

Стан епідситуації щодо грипу знаходиться під постійним контролем
Держсанепідслужби області.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
якщо зостає то чому не оголошують карантин у районах? чого ждуть?
Відповісти
Ну і чого санстанція мовчала стільки часу? чи там моніторинг не проводять уже?
Відповісти
в районах від сьогодні каранти,Ленко)
Відповісти
Останні новини
Рівень захворюваності грипом на Волині зростає
25 січень, 2016, 14:41