Проїзд у луцьких тролейбусах подорожчає

Проїзд у луцьких тролейбусах подорожчає
Вартість разового проїзду в тролейбусі планують підвищити з 1 гривні 75 копійок до 2 гривень.

Про це стало відомо у понеділок, 25 січня, під час громадських слухань з обговорення проекту рішення виконавчого комітету міськради «Про вартість проїзду в міському електричному транспорті (тролейбусі)», повідомляє Район.Луцьк.

Начальник економічно-фінансового відділу Луцького підприємства електротранспорту Ірина Ковальчук переконана, що підняття тарифу на проїзд для тролейбусників дуже потрібне. Рухомий склад підприємства сьогодні зношений. У експлуатації ЛПЕ знаходиться 61 % транспорту, який працює понад 20 років, тому потребує капітального та поточного ремонтів. Також великих витрат вимагає ремонт контактної мережі.

«У зв’язку з підвищенням плати за електроенергію та заробітної плати, а також з тим, що закладено перехід на галузеву угоду через події на підприємстві, ЛПЕ подало розрахунки для розгляду на підвищення чинного тарифу», – зазначила Ірина Ковальчук.

За її словами, підприємство пропонує встановити тариф 2 гривні за разове користування тролейбусом, за пільговий проїзд учнів і студентів – 1 гривню. Проїзний квиток на місяць коштуватиме 105 гривень для звичайних пасажирів, 50 – для учнів та студентів. Для працівників організацій та підприємств проїзд коштуватиме 120 гривень на місяць.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Робiть зразу по 10, та рiк нас не чiпойте.
Відповісти
10 років.
Відповісти
але люди до всього привикають ..як і до долара по 27....потрібно в тролейбусах ціну 5 гривень мінімум ....все попіднімати .....і тарифи і податки ...(правда щоб не наї...али)...потерпіти 3-4 місяці і вийти на рівень піднятття пенсій і ЗП...які мають бути 10 тищ мінімум
Відповісти
Хай мінімум до 22 00 їздять,а то в 19 00 всі бігом в депо пруть,скоти
Відповісти
Проїзд повинен бути мінімум 5 грн. І запустити більше маршрутів по місту! А маршрутки хочуть їздити то давати їм маршрути де не можуть доїхати тролейбуси! А пенсіонерам надати 20-30 поїздок на місяць безкоштовно! В лікарню доїхати вистачить!
Відповісти