Володимир-Волинський: підстав для запровадження карантинного режиму немає

Володимир-Волинський: підстав для запровадження карантинного режиму немає
Керівнику освітньої галузі міста Володимира – Волинського Дмитру Здіховському та головному лікарю ТМО Олександру Клачуку на веденні постійного моніторингу захворюваності на грип та ГРВІ серед учнів загальноосвітніх шкіл та вихованців дитсадків наголосив міський голова Петро Саганюк. Питання запровадження карантину у навчальних закладах міста було основним під час традиційної наради у міського голови у вівторок, 26 січня.

Про це йдеться на офіційному сайті міської ради.

Як відомо, карантин уже оголосили в містах Луцьку, Ковелі та Нововолинську. Ситуація ж у Володимирі-Волинському не найгірша – найбільша захворюваність у загальноосвітній школі №2 - 13 відсотків учнів, але закривати навчальні заклади варто лише тоді, коли хвороба поширюється на п’яту частину дітей.

Саме тому на сьогодні замість карантину у місті ведеться профілактика: відмінено масові заходи, відбувається дезінфекція та додаткове прибирання приміщень, підтримується у школах та садочках належний температурний режим, медичні та педагогічні працівники спостерігають за станом та самопочуттям кожної дитини.

«Карантин у навчальних установах вводять при захворюванні 20% дітей, у нас ця цифра для шкіл у середньому – 12%, для дитсадків – 5%. І немає жодної гарантії, що пік захворювання не припаде на період післякарантинний. Тому вирішили поки що не поспішати закривати заклади, але слідкуємо за ситуацією чи не погодинно. Наразі ведеться цілий комплекс профілактичних заходів», - повідомив журналістам місцевих ЗМІ Петро Саганюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: карантин
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині подвійна ДТП
26 січень, 2016, 15:46
Володимир-Волинський: підстав для запровадження карантинного режиму немає
26 січень, 2016, 15:00