Дорогу «Луцьк-Львів» невдовзі розпочнуть ремонтувати

Дорогу «Луцьк-Львів» невдовзі розпочнуть ремонтувати
Із покращенням погодних умов на Волині розпочнуть відновлювати одну з найбільш проблемних доріг державного значення регіону Н-17, що більш відома під назвою – “Луцьк-Львів”.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Належний ремонт траси заздалегідь вимагає клопіткої роботи щодо підготовки відповідної документації та проведення тендерних процедур, а також злагодженості в діях усіх структур.

У зв’язку з цим голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик ініціював проведення робочої зустрічі з керівниками установ, які причетні до виконання ремонтних робіт на волинському відрізку дороги Н-17.

Серед присутніх, зокрема, директор департаменту інфраструктури та туризму облдержадміністрації Іван Мирка, директор департаменту фінансів Ігор Никитюк, начальник Служби автомобільних доріг в області Анатолій Посполітак, начальник головного управління Державної казначейської служби України в області Михайло Леміщак та інші.

Упродовж зустрічі обговорили безліч питань. Насамперед озвучено загальну вартість проекту «Луцьк-Львів»: із урахуванням усіх зауважень та пропозицій вона становить 458 мільйонів гривень. Слід зауважити, що чинне законодавство України дозволяє залучити 50% коштів від митних зборів, що надходять до області понаднормово, витратити на здійснення ремонту та реконструкції доріг. З огляду на це, в.о. начальника Волинської митниці ДФС Юрій Мацібора поінформував учасників робочої зустрічі щодо прогнозованих показників митних надходжень у першому кварталі 2016 року.

Окрім цього, Володимир Гунчик наголосив на необхідності попрацювати і над супутньою інфраструктурою, оскільки за її відсутності втрачатиметься загальне враження від відремонтованої дороги. На що начальник Волинського відділу комплексного проектування інституту ДП “Укрдіпродор” зауважив: проектно-кошторисною документацією передбачено не тільки здійснення ремонту дорожнього покриття, але й встановлення зовнішнього освітлення, облаштування тротуарів. Також у планах – розміщення світлодіодних або термопластичних (що містять світлоповертаючі мікрокульки) дорожніх знаків із дубляжем англійською мовою.

Не можна допустити, щоби зупинки залишалися такими обдертими, якими вони є нині, – наголосив керівник найвищої виконавчої гілки влади в області.

Відтак, Володимир Гунчик дав доручення директору департаменту інфраструктури та туризму облдержадміністрації зробити реєстр усіх місць посадки та висадки пасажирів на волинській ділянці дороги «Луцьк-Львів», а також провести перемовини з керівництвом районних державних адміністрацій, районних рад, сільських та селищних голів.

На переконання Володимира Петровича, вони мають сприяти у співфінансуванні відновлення зупинок, які розташовані на території населених пунктів, що належать до їхнього відання.

До слова, наприкінці цього тижня Володимир Гунчик та начальник департаменту фінансів облдержадміністрації Ігор Никитюк, перебуваючи з візитом у Києві, проведуть ряд робочих зустрічей у Кабінеті Міністрів України та Міністерстві фінансів України, де лобіюватимуть питання фінансування якнайшвидшого проведення ремонтних робіт на відрізку дороги «Луцьк-Львів».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Дорогу «Луцьк-Львів» невдовзі розпочнуть ремонтувати
27 січень, 2016, 10:37