«Подвиг воїнів АТО вартий того, аби увіковічнити його в граніті», - Гунчик

«Подвиг воїнів АТО вартий того, аби увіковічнити його в граніті», - Гунчик
Облдержадміністрація підтримує ініціативу створення меморіальних комплексів Героям АТО.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

"Подвиг воїнів АТО заради свободи та незалежності України вартий того, аби увіковічнити його в граніті. Відтак, керівництво виконавчої гілки влади в області активно підтримує ініціативу встановлення на теренах області пам’ятних знаків та меморіальних комплексів", - йдеться в повідомленні.

Слід зазначити, що думки влади та представників небайдужої громадськості щодо цього питання абсолютно дотичні. Тож голова облдержадміністрації Володимир Гунчик звернувся із листом до Луцького міського голови Миколи Романюка, у якому просить останнього вивчити питання й у подальшому провести громадське обговорення.

«Оскільки рішення про спорудження пам’ятників місцевого значення приймають місцеві органи виконавчої влади або органи місцевого самоврядування, просимо розглянути дане питання. Враховуючи зазначене, вважаємо за доцільне після прийняття вищезгаданого рішення питання встановлення пам’ятника (пам’ятного знака, стели) розглянути на засіданні архітектурно-містобудівної ради при управлінні містобудування та архітектури Луцької міської ради із залученням представників органу культури та громадських організацій з метою визначення конкретного місця його розташування, а також обговорення усіх дозвільних питань»
, – зазначається у документі.

Окрім того, відповідні доручення від керівництва області отримають також і голови райдержадміністрацій. Звернувся голова облдержадміністрації з проханням розглянути можливість створення меморіальних комплексів та встановлення пам’ятних знаків, що засвідчують подвиг Героїв АТО у боротьбі за державність України і до голів райрад та міських голів.

"Переконаний, що пам’ятники воїнам АТО, Героям сьогодення, повинні з’явитися не лише в обласному центрі Волині, – зазначив Володимир Гунчик. – Меморіальні комплекси слід облаштовувати також і в районах. Ми зобов’язані шанувати пам’ять тих, хто віддав життя за державу і за наш із вами спокій".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
буде що валяти...
Відповісти
Останні новини
«Подвиг воїнів АТО вартий того, аби увіковічнити його в граніті», - Гунчик
27 січень, 2016, 16:52