Робочий стіл - дзеркало характеру: 5 основних типажів

Робочий стіл - дзеркало характеру: 5 основних типажів
Майже у кожного є свій стіл, за яким виконується основна робота. І саме він може багато розповісти про співробітника. Або ж поглянувши на своє робоче місце – ви зможете краще зрозуміти і себе, і свого сусіда.

Отож, можна виокремити 5 основних типів характеру за виглядом робочого столу. Ось їхні плюси та мінуси.

Фанатичний педант

Всі олівці однакової довжини і заточені під одним кутом, документи розсортовані по папках, а на столі немає жодної пилинки? Це - справжнісінький фанатик порядку і дисципліни. Він любить, щоб усе було структуровано і чітко, і це позначається в тому числі і на його роботі. Як правило, такий співробітник максимально дисциплінований, не запізнюється на зустрічі і проводить їх ефективно, надійний в співпраці. Однак креативність і вміння шукати нові підходи до вирішення завдань навряд чи виявляться його сильною стороною.

Душа компанії

Стіл завалений яскравими стікерами, на столі стоять чашки з «приколами», листівки та таблички зі смішними фразами. Він робить все, щоб викликати посмішку у своїх колег, тому що вважає за необхідне поширювати веселощі скрізь, де з'являється сам. Часто такого співробітника не сприймають всерйоз, оскільки його ставлення до роботи полягає у виконанні поставлених завдань, але не більше. Перспективи розвитку його навряд чи турбують, куди важливіше, щоб було весело і комфортно «тут і зараз».

Естет

Елегантні папки, дорогі ручки та дизайнерські канцелярські товари - справжня слабкість класичного офісного естета. Потяг до стильних речей вирізняє робочий стіл серед інших - це одна з ознак впевненого в собі лідера, готового повести за собою команду. Такий співробітник, як правило, має стратегічне мислення і організаторські здібності. Нерідко надмірно товариський і любить роздавати завдання.

Сім'янин


Тут не складно здогадатися. Фотографії з останньої сімейної відпустки, портрети дружини, малюнки і вироби дітей. Він підсвідомо подає начальству сигнал про те, що у нього є особисте життя поза роботою. Напевно, в кінці робочого дня сім'янин наводить на столі ідеальний порядок, показуючи, що зі справами на сьогодні закінчено. Ці співробітники працюють цілеспрямовано, але позбавлені особливого завзяття. Для них чіткий графік і стабільність значно важливіші, ніж кар'єрні перспективи. При цьому з усіма колегами у них, як правило, теплі дружні стосунки.

Геній безладу


На його робочому столі рядами шикуються стопки незникаючих паперів, з кутка в куток переміщуються різнокольорові папки, а стіл рясніє стікерами чи-то з малюнками, чи-то з якимись нагадуваннями. Не визнаючи ніякої систематичності, він живе в хаосі, але при цьому вміло ним керує. Такому співробітнику не завжди може вистачати на все часу, бо він рідко відмовляється від завдань і береться за сотню справ одночасно. Однак цей «геній» з легкістю впорається одночасно з декількома складними проектами і часто фанатично ставиться до роботи, жертвуючи особистим життям.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ой, дякую. Геній хаосу!!! Завжди знаю де який листок шукати, а як тільки наведу порядок, то потім довго знову шукаю.
Відповісти
Останні новини
Робочий стіл - дзеркало характеру: 5 основних типажів
27 січень, 2016, 21:19