Мобільні оператори готують українцям влітку приємний сюрприз

Мобільні оператори готують українцям влітку приємний сюрприз
З червня цього року після зміни оператора українські абоненти зможуть зберігати номер попереднього мобільного оператора.

Український державний центр радіочастот оголосив результати переможця конкурсу, на якому відбиралася компанія, яка здійснюватиме впровадження послуги MNP – збереження мобільного номера при зміні мобільного оператора.

Переможцем стала компанія «Діалінк», яка отримає за свої послуги 71,8 мільйона гривень.

Рішення, запропоноване компанією базується на програмному забезпеченні литовської компанії Mediafon та досвіді у впровадженні послуг MNP в семи країнах світу, повідомляє Watcher.

В конкурсі також брали компанії «Ericsson Україна» та «Huawei Україна».

Після впровадження послуги MNP абоненти зможуть використовувати свій номер без прив’язки до оператора і це може суттєво посилити конкуренцію на ринку.

Передбачається, що послуга MNP запрацює у червні 2016 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Який там сюрприз українцям від операторів? Хіба приємний сюрприз в якості певної кількості "української капусти" для тих, хто допоміг цій компанії «Діалінк» виграти тендер. Нам же оператори підносять практично кожного дня сюрпризи у вигляді раптової зміни тарифів, чи зняття коштів за якусь невідому послугу і т.п.
Збереження номера не є великим проривом в плані поліпшення надання послуг зв,язку. Центр радіочастот вже давно повинен був це зробити і не піаритися.
Відповісти
Бачу і недоліки. Бачиш номер Лайфа, телефонуєш з лайфа, а гроші знімає, бо виявляється це вже Київстар. Плутанина буде і вони ще більше зароблять, бо люди будуть дзвонити не знаючи який це оператор
Відповісти
і я про те саме подумала... якось правильно не продумали!
Відповісти
Мова йде лише про сам номер, який складається з 7-ми цифр і йде після коду оператора. 093 не стане 096, і ніякий оператор не віддасть вам свій код. Таке вже давно в Польщі.
Відповісти