В бюджет Волині надійшло 211 мільйонів гривень акцизу з роздрібної реалізації

В бюджет Волині надійшло 211 мільйонів гривень  акцизу з роздрібної реалізації
До місцевих бюджетів Волині у 2015 році надійшло більше 211 мільйонів гривень акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції.

Про це повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Більш як двохсотмільйонний додатковий фінансовий ресурс для вирішення соціально-економічних питань громади – це стимул для
керівників місцевих рад дбати про повну легалізацію ринку підакцизної продукції, - наголошують в ГУ ДФС Волині.

«Зі свого боку в межах наданих повноважень фахівці територіальних
органів ДФС контролюють сплату цього податку суб’єктами
господарювання, котрі реалізують підакцизні товари. Ми надаємо максимум інформації про особливості заповнення звітних документів та відображення суми акцизу у фіскальних чеках. Однак для того, щоб бюджети були з коштами, важливо, щоб кожен споживач підакцизної продукції також не менш ретельно перевіряв, як відображено у виданому йому чеку суму 5-ти відсоткового акцизного податку.

Завдяки такій активній життєвій і громадянській позиції кожного з нас місцеві громади зможуть стати фінансово самостійними
», - зазначає в.о. начальника Головного управління ДФС у Волинській області Тетяна Харченко.

Як свідчить аналітика, майже 150 мільйонів акцизного податку з
роздрібної реалізації торік зібрано на території обслуговування Луцької ОДПІ та Ковельської ОДПІ. Разом з тим, в ГУ ДФС Волині запевняють, що резерви для залучення коштів до бюджетів у вигляді 5-ти відсоткового роздрібного акцизу є у кожній громаді, не залежно від кількості мешканців.

Отож, фахівці ГУ ДФС Волині нагадують, що суб’єкти роздрібної
торгівлі, які реалізують безпосередньо громадянам та іншим кінцевим
споживачам для їх особистого некомерційного використання пиво, а також алкогольні напої, тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну, пальне є платниками акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів.

Сплата цього податку – обов’язкова, не залежно від форми розрахунків.

Отож, представники підприємництва під час реалізації пива, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та палива кінцевому споживачу, в тому числі напоїв на розлив в ресторанах, барах та кафе, зобов’язані враховувати цю законодавчу норму.

Довідково: акцизний податок з реалізації підакцизних товарів
запроваджено в Україні з 2015 року Законом України від 28.12.2014 №71-VІІІ "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не дуже радує надходженння акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції...(народ своє здоров'я сам портить ). Я за здоровий спосіб життя !!! Алкоголю і тютюну- НІ, НІ,НІ,!!!
Відповісти
хто не пив, не починайте !!! Просмолені легені і спиті люди... Не дуже мене також тішить така цифра як жінку, як маму. Алкоголізм- це добровільне божевілля !!! Гроші краще витрачати на корисні харчі і одяг, взуття потрібне для людей ! Я за здоровий спосіб життя людей !!!
Відповісти
Останні новини
В бюджет Волині надійшло 211 мільйонів гривень акцизу з роздрібної реалізації
28 січень, 2016, 09:03