Проти адміністративної реформи протестували на Волині. ФОТО

Проти адміністративної реформи протестували на Волині. ФОТО
Вчора, 27-го січня, жителі Любомльського району перекрили на годину міжнародну трасу Ковель-Ягодин, цим самим висловили протест проти адміністративної реформи.

Про це повідомляє "БУГ".

За реформою пропонується об’єднати Любомльський та Шацький район в один повіт та адміністративний центр перенести до Шацька. Саме факт того, що центром стане Шацьк, обурив мешканців Любомльщини, та вони вийшли на міжнародну трасу.

Від мітингарів лунали закиди в сторону очільника Волинської обласної ради Ігоря Палиці, в яких його звинувачували у тому, що намагається взяти під контроль Шацькі озера, а саме "Лісову Пісню".

Також дехто зазначав, що Щацьк обирають адміністративним центром, щоб “начальство” при перевірці інстанцій мало змогу відпочивати у курортному поселенні.

Іншим гострим питанням стала реорганізація Пенсійного Фонду України в Любомльському районі шляхом приєднання його до Шацького об’єднаного управління Пенсійного Фонду України. З даного приводу до громади звернувся Андрій Бокоч, який зазначив, що нардеп Ігор Гузь надіслав депутатське звернення до міністра соціальної політики України Павла Розенка із поясненнями, чому не потрібно проводити дане об’єднання.

Виступ помічника нардепа дещо заспокоїв людей, та вони перестали тиснути на начальника головного управління ПФУ у Волинській області Петра Філіпчука, який приїхав роз’яснити питання щодо реформування Пенсійного Фонду.

Загалом, акція тривала упродовж години, із 13-ї до 14-ї, та протестувальники обіцяють повторити, якщо їх не почують на обласному та державному рівні.

Значних черг автомобілів біля пішохідних переходів, які заблокували учасники акції, не зібралося. Хоча цей факт можна пояснити тим, що інспектори поліції зупиняли автомобілі набагато раніше та не дозволяли проїжджати до акції.

Нагадаємо, що вчора журналісти "ВолиньPost" писали про перекриття траси Київ-Ковель-Ягодин".
















Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
скачіть і плескайте...
Відповісти
хто не скаче...
Відповісти
владарюют и еще долго будет !!! Печально, но факт !!!
Відповісти
Останні новини
Проти адміністративної реформи протестували на Волині. ФОТО
28 січень, 2016, 13:01