Школярі Львова вивчатимуть УПА як героїв, а Голодомор як геноцид

Школярі Львова вивчатимуть УПА як героїв, а Голодомор як геноцид
Львів закупить для шкіл міста 2 тис. підручників з історії України, у яких Голодомор 1932-33 років представлено як геноцид, а УПА - як борців за волю України.

Про це повідомила виконуючий обов'язки начальника управління освіти Львівської міської ради Катерина Гороховська, пише ТСН.

З її слів, автором підручника для 5-го класу видавництва «Астролябія» є 26-річний вчитель львівської школи №28 Андрій Закалюк. Вартість книги - 35 гривень.

Львів планує витратити зі свого бюджету розвитку на закупівлю підручників 70 тис. гривень.

Гороховська повідомила, що управління рекомендує цей підручник як додаткову допомогу з вивчення історії України. Вона також додала, що наразі ведеться робота над підготовкою аналогічного підручника для 11-го класу.

«Автор не ставив собі завдання змінити підручники з історії України, які вже існують, у своєму підручнику він наголошує на темах, які, на його думку, мало освітлені в підручниках або взагалі не розкриті», - сказала Гороховська.

Сам Закалюк розповів, що в його підручнику, на відміну від інших, рекомендованих Міносвіти, згадуються такі теми як Голодомор, УПА, бій під Крутами, зникнення журналіста Георгія Гонгадзе, «Помаранчева революція», а також більш широко представлено тему дисидентства 1960-х років.

Закалюк повідомив, що ідея написати підручника з'явилася в нього після того, як міністр освіти Дмитро Табачник реформував підручники з історії України, вилучивши з них деякі теми, що стосуються, зокрема, історії України ХХ століття.

Раніше для вчителів-істориків приготували посібники про те, як не перекручувати матеріал.

«Автори змінили шкільні підручники (з історії), переписали цілий ряд розділів - зокрема, по Помаранчевій революції. Зробили їх більш об'єктивними», - заявив міністр освіти Дмитро Табачник.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Школярі Льова..)))
Відповісти
І в Луцьк такі підручники!!!
Відповісти
Останні новини
Школярі Львова вивчатимуть УПА як героїв, а Голодомор як геноцид
08 серпень, 2012, 14:55