Місцеві бюджети можуть отримати мільйони надходжень, відмовившись від тіньової економіки

Місцеві бюджети можуть отримати мільйони надходжень, відмовившись від тіньової економіки
Відмова від тіньової реалізації підакцизної продукції додасть місцевим бюджетам мільйони надходжень.

Про це повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

За підсумками 2015 року до місцевих бюджетів Волині 57,3% від загальної суми роздрібного акцизу, тобто більше 120 мільйонів гривень, сплачено продавцями пального.

Відтак, структура надходжень акцизного податку з реалізації підакцизної продукції в області свідчить про неповну сплату цього платежу окремими підприємницькими структурами та приватними підприємцями.

Про це під час зустрічі з представниками бізнес-структур, які реалізують підакцизну продукцію на Волині, розповіла заступник начальника відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Волинській області Наталія Єлова.

«Із загальної суми 5-ти відсоткового акцизного податку, а це більше 211 мільйонів гривень за підсумками 2015 року, 21 та 22 відсотки сплачено від реалізації вино-горілчаної продукції та тютюнових виробів. Ми маємо підстави для того, щоб стверджувати: надходження роздрібного акцизу від реалізації вина, горілки та цигарок повинні бути значно вищими», - звернула увагу учасників зустрічі Наталія Єлова.

Потому посадовець обґрунтувала позицію ГУ ДФС Волині виявленими невідповідностями у поданих до ОДПІ звітах окремих продавців підакцизної продукції та наголосила, що деякі факти свідчать про сотні тисяч втрат місцевих бюджетів внаслідок «маніпулювання» даними у податковій звітності підприємницькими структурами.

«Якщо підприємець чи фірма закупляє підакцизну продукцію на кілька мільйонів, а потім звітується про продані товари лише на кілька сотень тисяч, то цілком логічно у нас виникає питання - де зберігається цей товар за відсутності акцизних складів, для чого закупляти продукцію, яка згодом не продається. За такої бізнес - діяльності неминучі колосальні збитки», - зауважила заступник начальника відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів.

Відтак, Наталія Єлова запропонувала представникам бізнесу - учасникам зустрічі, ретельніше проаналізувати свою діяльність та виправити неточності у звітності, відповідно – адекватно обсягам реалізації сплачувати акцизний податок.

«Саме задля попередження масштабних фактів ухилення від сплати податків та наступних перевірок бізнесу ми запрошуємо до діалогу представників підприємництва. Відмова від тіньової реалізації горілчаної і тютюнової продукції – це мільйони додаткових надходжень в місцеві бюджети. 5-ти відсотковий акциз закладаються в ціну продукції і його платниками є споживачі. Отож, підприємці не несуть додаткових витрат в зв’язку з його запровадженням. Як фахівці сервісної служби, ми готові надати всю необхідну інформацію та роз’яснити особливості заповнення звітності. Сподіваємося на взаєморозуміння та підтримку наших платників податків», - наголосила під час зустрічі в.о. начальника Головного управління ДФС у Волинській області Тетяна Харченко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Проти "Волиньтабак" навіть було порушено справу через несплату податків на суму 79 млн гривень, але Печерський суд відмовив Фіскальній службі у арешті рахунків. На судовому засіданні прокурор просив залишити клопотання без розгляду.
Відповісти
ПРИВЕТСТВЕННОЕ ПОСЛАНИЕ УКРАИНСКИХ ОЛИГАРХОВ «ДОРОГИМ УКРАИНЦАМ»
Так будьте «здоровы», живите «богато»!
А мы отправляем ресурсы на запад!
Пока вы тут пили, мы вас разоряли!
Заводы продали. Богатыми стали!
И чтобы ни крошки у вас не осталось!
И чтобы здоровых детей не рождалось!
За ваши ресурсы дадим мы вам шприцев,
И спирта цистерны – до смерти упиться!
Наркотики в вены вливайте «богато»!
Валяйтесь, как свиньи, вблизи вашей хаты!
Для нас вы все быдло, дерьмо, папуасы!
Зачем папуасам земные запасы?
Вы слышите, свиньи, мы стали богаты!
Теперь мы отнимем у вас ваши хаты.
Дадим сигареты вам, пиво, секс-фильмы!
Курите и пейте! Рождайте дебильных!
Больные уроды для нас не опасны:
Мы их уничтожим поддельным лекарством.
Вы все постепенно умрёте бомжами!
И долю такую вы выбрали сами!
И ваша земля нам нужна без народа,
Мы вас похороним в любую погоду!
Так будьте «здоровы», живите «богато»!
Насколько позволит вам ваша зарплата.
А если зарплата вам жить не позволит,
Так вы не живите, никто не неволит
Відповісти
Останні новини
Місцеві бюджети можуть отримати мільйони надходжень, відмовившись від тіньової економіки
29 січень, 2016, 12:51