Через грип у вишах України можуть оголосити карантин

Через грип у вишах України можуть оголосити карантин
Через грип у Києві подовжили карантин у школах ще й на наступний тиждень.

Про це повідомляє ТСН.

Не виключено, що заняття скасують і у вищих навчальних закладах столиці – це має ще остаточно вирішити Міносвіти.

За інформацією, наданою в прес-службі КМДА, рішення про продовження карантину було прийняте сьогодні, 29 січня, на засіданні Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при КМДА за результатами аналізу епідситуації в столиці.

"Київ зараз перебуває на піку епідемії. Щоб не наражати дітей на небезпеку, ми вирішили подовжити профілактичний карантин ще на тиждень і відновити уроки у понеділок, 8 лютого", – зазначила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко.

Нагадаємо, карантин у київських школах запровадили два тижні тому – 16 січня – на невизначений термін.

Столичні медики не виключають повторного запровадження карантину на початку березня через черговий пік захворюваності на грип та ГРВІ.

Тим часом у Полтаві також подовжили карантин у школах на весь наступний тиждень, до 7 лютого.

Нагадаємо, журналісти ВолиньPost писали про те, що у Луцьку карантин у школах також продовжать.

За словами начальника управління освіти міста Луцька Олега Гребенюка, «в даний момент готується розпорядження міського голови Миколи Романюка щодо продовження карантину у шкільних навчальних закладах з 1 по 7 лютого 2016.»

Зазначимо, що на Рівненщині в Національному університеті "Острозька академія" канікули в студентів мали закінчитись 8-го лютого, але "у звязку з епідеміологічною ситуацією в Україні та високим порогом захворюваності в Рівненській області зокрема, Вчена рада університету вчора (авт. - 27 січня) прийняла рішення щодо продовження канікул до 21 лютого включно", - йдеться в офіційному зверненні ректора Ігоря Пасічника на сайті академії.

У Міністерстві охорони здоров'я зазначають, що "низький рівень імунізації не забезпечує колективного захисту від хвороби".

При цьому зростання захворювання впливає на виручку аптек, в яких українці скуповують будь-які засоби для боротьби з грипом. Лікарі-імунологи радять одразу звертати увагу на перші ознаки захворювання і не займатися самолікуванням.

28 січня у МОЗ заявили, що з початку епідсезону, з 28 вересня минулого року, на ГРВІ та грип в Україні вже перехворіли 3 млн 17 тисяч 454 особи, зареєстровано 155 летальних випадків.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.