Українському Інституту книги бути

Українському Інституту книги бути
Депутати Верховної Ради України ухвалили законопроект, що передбачає створення Інституту книги. За це рішення віддали свої голоси 232 парламентарі.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Будучи державною установою, цей Інститут виконуватиме державні програми з популяризації української літератури, здійснення фінансування публікацій українських книжок і підпорядковуватиметься Міністерству культури.

«Тобто питаннями книги буде опікуватися Міністерство культури, але опікуватись воно буде не лише розподілом коштів, як це було до сьогодні, а підтримкою українських перекладів за кордоном, перекладів на українську, захистом українського книжкового ринку, підтримкою українських письменників і міжнародних виставок. Багато людей переживали, чи стосується закон бібліотек, він не стосується бібліотек. Він стосується видавництв, письменників», – презентував документ голова комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький.

Директор Інституту книги обиратиметься на конкурсній основі. До складу конкурсної комісії входитимуть дев’ять осіб: три від Верховної Ради, три від Міністерства культури та три від громадських об’єднань.

Стежити за діяльністю органу буде спеціально створена наглядова рада.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.