«Волиньбаскет-WOG» перемагає одеську БІПу. ФОТО

«Волиньбаскет-WOG» перемагає одеську БІПу. ФОТО
Дві попередні зустрічі між цими суперниками закінчувалися перемогами БІПи з рахунками 74:65 та 74:68, відтак баскетбольна тусовка жартувала, що клуб із Волині обов’язково переможе, якщо закине понад 74 очки.

Повідомляють на офіційному сайті «ВОЛИНЬБАСКЕТ-WOG».

Перший період став несподіванкою для одеситів. Ніхто не чекав, що БК «Волиньбаскет-WOG» почне аж так активно. Насамперед, це стосується дій у захисті – за дебютні 10 хвилин лучани дозволили підопічним Вадима Пудзирея набрати тільки 12 очок. У той час самі накидали 17.

Цікавий момент відбувся якраз на екваторі другої чверті. Маючи перевагу 17:23, лучани зробили дві пробіжки у двох атаках поспіль, тому одесити наздогнали 24:23. Надалі "баскетбольні гойдалки" писали сценарій так, що знову більше таланило гостям. Десь настала черга ковзатись і втрачати м’яч гравцям з Одеси.

Однак щойно перевага волинян зросла до +8 (25:33), знову почалися втрати. Цим господарі скористалися, щоб підтягнутися до 31:34. Та все ж 20 хвилин ігрового часу зафіксували 31:37.

Аж понад дві хвилини опоненти ніяк не могли "розмочити" рахунок у третій чверті. Це стало відображенням хорошого, подекуди жорсткого, захисту. Потихеньку команди почали набирати обертів – 35:41, 37:43.

У ці хвилини варто відзначити надзвичайно вдалу гру Миколи Полюляка, якому і проходи, і розрив дистанції, і середні, і навіть трюльники вдавалися.

Саме у цій 10-хвилинці баскетболістам «Волиньбаскета» вдався гарний ривок 37:50. Однак БІПА вийшла із такого нокдауну доволі швидко 41:50. Не в останню чергу завдяки тому, що у двох атаках поспіль арбітри побачили пробіжки у лучан. Рівна позиційна боротьба призвела таки до 41:53.

Початок четвертої почався з двох із фолом від Хакіма Джексона, тому відрив Луцька сягнув 15 пунктів – 41:56. А коли Полюляк перехопив та зробив 41:58, то ситуація для БІПи стала загрозлива.

Після тайм-аута одесити заграли агресивніше, тому підібралися ближче 47:58, 50:61. Почалася нервова гра на зустрічних курсах, де лучани намагалися розігрувати довше, а одесити – якомога швидше. Не завжди такий поспіх допомагав.

Але наскільки видовищна була кінцівка. Господарі скоротили до -8 (55:63). У цей момент у залі серед фанів господарів почалася уже не перша за матч "потасовочка", яку вгамовували правоохоронці. При 57:65 за 45 секунд до сирени Ткаченко закинув двічі та, здавалося, інтригу відновив – 59:65.

Останні секунди - два промахи з лінії Джексона, три неточних від Одеси та шалений триочковий від новачка команди Володимира Фурмана. Кращий дебют не придумаєш!

Луцька команда втримала перемогу – 59:70!













Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: баскетбол
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.