Волинь отримає 8 мільйонів для покращення дорожньої галузі

Волинь отримає 8 мільйонів для покращення дорожньої галузі
Голові обласної державної адміністрації Володимиру Гунчику під час перебування з робочим відрядженням у Києві вдалося домовитися про поліпшення фінансування дорожньої галузі Волині.

Про це стало відомо на черговому засіданні антикризового енергетичного штабу, що відбулося сьогодні, 29 січня 2016 року, у стінах головної адмінбудівлі краю.

Про це повідомляється на сайті Волинської обласної державної адміністрації.

8 мільйонів гривень, що, за словами начальника Служби автомобільних доріг в області Анатолія Посполітака, надійдуть на рахунки вже у понеділок, або навіть сьогодні, спрямують, у першу чергу, на зимове утримання шляхів регіону в належному стані та проведення ремонту доріг. А лагодити шляхи стануть щойно дозволить погода.

Згадані 8 мільйонів – особливо вчасні. Позаяк наразі залишок пально-мастильних матеріалів для виконання спецтехнікою робіт із покриття доріг протиожеледними матеріалами складає лише 9,6 тисяч літрів, із яких 7,5 тисяч – дизпаливо та 1,2 тисячі літрів – бензин. Про це інформував директор департаменту інфраструктури та туризму облдержадміністрації Іван Мирка.

На продовження теми начальник служби автомобільних доріг в області повідомив, що загалом райдержадміністрації в якості допомоги надали майже 19 тисяч літрів дизпалива та 3,5 тисячі літрів бензину. Однак упродовж минулого тижня відповідної допомоги від районів не надходило. Тож частину від суми, про надходження якої вдалося домовитися Володимиру Гунчику, використають саме на придбання пального.

Разом із тим Володимир Петрович зауважив, що у зв’язку з різкими перепадами температур стан дорожнього покриття окремих шляхів, зокрема траси Дерно-Луцьк-Рівне, значно погіршився – виникла ямковість. Відтак він поцікавився в Анатолія Григоровича планами роботи очолюваної ним служби у контексті вирішення цієї проблеми.

"Облавтодорам дано доручення готуватися до ліквідації ямковості. Що стосується автодороги Устилуг-Луцьк-Рівне, а саме ділянки біля села Звірів, то це є об’єкт поточного ремонту, куди спрямують загалом приблизно 27 мільйонів гривень. Наступного ж тижня ми плануємо провести фрезерування цієї ділянки дороги задля забезпечення безпечного проїзду", – підкреслив Анатолій Посполітак.

Окрім цього, Іван Мирка поінформував присутніх про використання субвенції з Державного бюджету місцевим, за кошти якої спрямували реалізовували заходи на дорогах в осінньо-зимовий період. А директор ДП “Волинський облавтодор” ВАТ “Державної акціонерної компанії “Автомобільні дороги України” Олександр Зіньков ознайомив зі станом справ щодо реструктуризації боргу філії цього державного підприємства в області.

На завершення ж обговорення проблем дорожньої галузі заступник начальника управління житлово-комунального господарства Андрій Пиріг коротко розповів, що зроблено, аби «звільнити» шляхи, вулиці й прибудинкові території у містах обласного значення Волині від снігу:

"Роботи з очищення тротуарів здійснювалися механізованим способом, двірники виконували роботи з очищення зупинок громадського транспорту та пішохідних переходів. Однак, – слушно зауважив він, – роботи з очищення територій, закріплених за приватними магазинами, кафе, аптеками та офісами, виконувалися незадовільно".

Відтак, Андрій Степанович висловив пропозицію активізувати роботу відповідних органів місцевого самоврядування в частині контролю щодо прибирання приватними структурами закріплених за ними ділянок офісів, кафе тощо.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
За 8 млн.можна відремонтувати 200 метрів дороги.Наш Микола Ярославович в минулому році на 200метрів проспекту Волі без заміни бордюрів вклав 11мільйонів.Правда,чи надовго вистачить цього ремонту.
Відповісти
А чому мовчать про тримісячну заборгованість по зарплаті???? чи вже робітників за людей не рахують?!
Відповісти
Нє, не рахуємо? А шо?
Відповісти