На Волині розбудовують лісові дороги. ФОТО

На Волині розбудовують лісові дороги. ФОТО
Цими днями працівники державного підприємства «Камінь-Каширське лісове господарство» проводять роботи з очищення (прорубування) трас від лісової рослиснності під будівництво нових лісових доріг.

Про це повідомляє "Під прицілом", посилаючись на прес-службу Волинського лісництва.

"На нинішній рік на території держлісгоспу заплановано прокласти близько 7 кілометрів лісодоріг. З них щебеневих — понад 3 кілометри", - зазначено в повідомленні.

За словами головного лісничого ДП «Камінь-Каширське лісове господарство» Василя Фіца не зважаючи на зимову погоду, вищезазначені роботи нині тривають на території Добренського лісництва.

У даному випадку хочуть продовжити лісову дорогу, частина якої була збудована минулого року. Новий лісовий шлях з’єднуватиме села Камінь-Каширського району — Видричі, Адамівку та Теклино.

Вцілому розвиток лісотранспортної мережі є одним з пріоритетних напрямків роботи обласного управління лісового та мисливського господарства.

Зокрема на 2015 рік було заплановано збудувати та відремонтувати 102 км лісових доріг, в тому числі 45 км — збудувати земляного полотна та 57 км — відремонтувати й відновити.

Крім того, було заплановано облаштувати дорожнім покриттям 53 км, з них доріг зі щебеневим покриттям – 16 км.

У підсумку варто зазначити, що всі заплановані показники по облуправлінню виконані. Вартість будівництва склала понад 9 млн. грн. Вартість проектно-вишукуваних робіт – біля 500 тисяч гривень.








Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дороги робляться до ділянок лісу , де ще лишились цінні породи дерев , щоб краще було вивезти злодіям !
Відповісти
Якраз таки дороги і роблять для того щоб деревину можна було вивезти, а не щоб вона там зогнила. І взагалі, що ти маєш на увазі під "цінні породи дерев"?
Відповісти
По-перше не ТИ ! А по-друге , пора знати , які породи у нас цінні : дуб , граб , вільха ! Майже всі вони лишились тільки в глибині лісу !
Відповісти
Бурштин шукають
Відповісти
Розумашичкі які, всі дороги нарешті доробили, ями залатали, розмітку нанесли тепер можна, навіть ТРЕБА, зробити лісові дороги тим більше там рух такий шо білочка перейти не може
Відповісти
Уже в лісах і грибів немає де збирати.Все повирубували
Відповісти
По-друге,граб не є цінною породою, а по- третє - сосна зв, є цінна, пора Вам знати
Відповісти
молодці лісники
Відповісти
Адамівка-Ратнівський район
Відповісти
Гриби, дерева і бурштин тут ні до чого. Будівництво доріг в лісі є найефективнішим способом відмити державні гроші, хто його пойме скільки державний екскаватор грунту перекине.
Відповісти
Чому не пишуть через яку фірму прокладку відмивали гроші. Хто проводив тендер на виконання робіт. В кого арендували техніку, і яку суму платили за її використання, ціни завищені в 10 раз. Однак нема кому проводити розслідування,. Ось так і живем.
Відповісти
То зрада чи перемога?
Відповісти
Останні новини
На Волині розбудовують лісові дороги. ФОТО
30 січень, 2016, 09:30