На 14 тисяч гривень волинянка ошукала матір

На 14 тисяч гривень волинянка ошукала матір
50-річна мешканка Луцького району викрала паспорт у своєї матері та оформила на її ім’я кредит на 14 тисяч 200 гривень. Гроші отримані в банку донька привласнила.

Про це повідомляє сектор комунікації ГУНП у Волинський області, опираючись на матеріали Луцького ВП.

Подія трапилась в травні минулого року.

Дев'ятнадцятого травня до працівників Луцького міського відділу надійшла заява 68-річної жительки обласного центру. Пенсіонерка повідомила, що невідома особа підробила її підпис й уклала в одному з банків Луцька від її імені кредитний договір на суму 14 тисяч 200 гривень.

Правоохоронці внесли відомості про правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Під час розслідування кримінального провадження поліцейські дізналися, що ще в червні 2013-го року до потерпілої жінки в гості приходила її дочка. Після цього візиту господиня виявила зникнення свого мобільного телефону. Коли ж від сусідів зателефонувала на свій мобільний номер, то слухавку підняла донька. Вона пояснила, наче помилково взяла в матері телефон і згодом його повернула.

У травні минулого року до пенсіонерки почали надходити листи від банку з проханням погасити заборгованість за кредитним договором на суму 14 тисяч 200 гривень.

«Під час допиту дочка постраждалої підтвердила, що дійсно викрала паспорт своєї матері та шахрайським шляхом оформила кредитний договір на 14 тисяч 200 гривень Кошти повертати жінка не мала наміру. Їй вдалося оформити договір ввівши в оману працівників банку, бо жінка має риси зовнішності схожі з матір’ю», - розповів начальник Луцького відділу поліції Ігор Муковоз.

Кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 357 (Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження), ч. 1 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів), ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України наразі направлено з обвинувальним актом до суду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На 14 тисяч гривень волинянка ошукала матір
30 січень, 2016, 12:30