В Луцьку набирають претендентів в атестаційну комісію. ВІДЕО

В Луцьку набирають претендентів в атестаційну комісію. ВІДЕО
На Волині розпочався процес переатестації працівників Національної поліції України. Де-факто, за винятком патрульної поліції, в структурах МВС по всій країні працюють ті ж самі люди, що й до Майдану. Наразі ж реформа передбачає, що усі ці люди повинні пройти перекваліфікацію, і мають залишитися тільки гідні своєї професії. Про те, як проходить один із етапів переатестації співробіників поліції більше розповів народний депутат України, член колегії МВС Мустафа Найєм.

Про це повідомляє Громадське.Волинь.

Нардеп приїхав до Луцька, аби відібрати майбутніх членів атестаційних комісій, які визначатимуть, кому з поліцейських залишитися на своїй роботі, а кому піти. У суботу та неділю 30 та 31 січня відбір до комісії проходить серед громадських активістів, журналістів. Найєм здивований тим, що у Луцьку більшість осіб, які подалися, – це представники фахових організацій. Мова йде про представників адвокатських, правозахисних організацій, або ті, які борються із правоохоронцями. Натомість у Києві, на Хмельниччині та Київщині подалося дуже багато журналістів та громадських активістів. За словами нардепа, й кількість кандидатів немаленька. Каже, що більше 100 осіб бажають вирішувати долі поліціянтів області, і ця цифра не набагато менша, ніж у Києві.

Загалом, за ці два дні комісія, яка прибула зі столиці і складається з активістів, психологів або працівників технічного апарату МВС, має відібрати усіх необхідних кандидатів серед числа активістів та журналістів області.

Планується, що упродовж лютого всі поліцейські області пройдуть переатестацію. Процес проходитиме у кілька етапів. Один із них – це якраз фільтрація через атестаційні комісії.

Мустафа Найєм каже, що передбачити відсоток поліціянтів, які залишаться при посадах неможливо. Ніхто не знає, скільки старих правоохоронців залишиться, а скільки – ні.

Також, якщо громадяни володіють якоюсь інформацією про недобросовісну поведінку конкретного правоохоронця, вони можуть подавати цю інформацію атестаційним комісіям за цим посиланням.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хороший афганський хлопчина Найєм, який з порожнім гаманцем і чудовою афганською вимовою прибув до України не розповів часом, скільком своїм родичам він "вибив" українське громадянство? Чи посоромився?
Відповісти
І що, він у тебе гроші просить? Він, принаймні, бажає кращого для своєї родини і, вже країни, в котрій проживає.. Як громадянин... А що зробив ти для цього ти?
Відповісти
комісіі
Відповісти
не виходьте з того поняття що всі сволочі. Працює багато професіоналів на кому тримається розкриття злочинів, викриття банд. Члени комісії підійдіть до роботи чесно і порядно, у Ваших руках безпека громадян Волині. Відкиньте свої особисті обіди на когось. А хабарників тільки на звільнення. Внутрішній безпеці поліції не зовсім довіряйте, там також багато не порядних людей. Порядний працівник туда не міг попасти там сві працюють "СВОЇ".
Відповісти
Особлиау увагу треба звернути на так званих дозвільників вони можуть багато що згадати.
Відповісти
Цікаво, він сам поняв, що сказав, типу до атестації долучаються ті організції чи діячі, які БОРЮТЬСЯ із правоохоронцями. В правовому суспільстві всі хто борються з правоохоронцями. апріорі, за визначенням є злочинцями. Тобто злочинці будуть ментів атестувати...За що боролись те й маємо
Відповісти
Да нехай всіх позвільняють та і будемо з одними патрульними поліцейськими, а ті приїхіли не розібрались і далі поїхали. Про те не будуть вести в міськвідділ бо не буде до кого.
Відповісти
Виникає сакраментальне запитання:" А судді хто? ". Як я зррзумів, суддями врешті решт стане той же непотріб, що за останні два роки і довів Україну до теперішнього ганебного і жахливого стану.
Відповісти
Україна,українці...а серед депутатів,поліціянтів,керовникіав- одні іноземці-прізвища і ті важко вимовити.
Відповісти
Сергій, я більш ніж переконаний, що Ви - 100% мєнт. І не поліцейський, а саме МЄНТ. Боі лише мєнти мислять, що всі навколо них злочинці. Навіть бабульки що продають мило на ринку - теж злочинці, бо не хочуть платити "свого роду податки"....і саме "свого роду"....Вам, як мєнту, бажаю потрапити на "хорошу" комісію. Вона швидко зрозуміє, до якої касти ви відноситесь
Відповісти
Останні новини
В Луцьку набирають претендентів в атестаційну комісію. ВІДЕО
30 січень, 2016, 22:32