Чоловічі психотипи в журналістиці за версією користувачки Фейсбук. ФОТО

Чоловічі психотипи в журналістиці за версією користувачки Фейсбук. ФОТО
Типажі живуть своїм життям не тільки в театрі, але й в шоу-бізі, політиці, суспільному житті і у журналістиці. Тож давайте подивимось, якими насправді є чоловіки-журналісти та що приховують від нас камери і шпальти газет.

Усе написане нижче — жарт, але у кожному жарті є частинка правди.

«Комсомолець»



Чистий проділ, синій костюм, блакитна сорочка, майже завжди програма про новини на телеканалі. Ясний погляд, правильна мова і постава. Типовий вбивця лібідо. У побуті - нудний, тупуватий, уразливий, амбітний. Мріє зробити кар'єру Ларрі Кінга, або хоча б одружитися з донькою олігарха.

На їх сторінках в ФБ можна побачити красиві картинки із золотою осінню, заклики берегти любов, піклуватися про тварин та ідіотські сентенції в обрамленнях, підписані діячами минулого.

«Відомий інтерв’юер»



Кеди, кенгурушка, нахабний погляд, абсолютна впевненість у власній геніальності. Любить починати інтерв'ю словами: "Так що, довго будемо викаблучуватися, чи почнемо говорити правду?". Вважає себе представником вузької групи світових інтелектуалів. Впевнений, що після смерті Сократа людей його рівня в світі практично немає.

На сторінці в ФБ ви завжди знайдете у них 2-3 фото, з яких зрозуміло, хто тут мачо і дон Карлеоне, а також бридливі міркування на тему «Як важко д’Артаньяну серед придурків».

«Журналіст-слідчий»



Головна людина в українській журналістиці. Бореться з беззаконням за допомогою документів та інформації, походження яких ніколи ніхто не дізнається. Більше того, рідко замислюється, навіщо йому дають ці документи і яку роль він сам грає в цьому «харчовому ланцюжку».
Майже всі журналісти-слідчі мають пристрасть до одягу на два розміри менше, ніж варто було б носити.

Топові журналісти-слідчі йдуть в солодкий світ ВР, де по-колишньому, за інерцією, проводять розслідування, результатів яких ніхто ніколи не побачить.

Їх Фейсбук аскетичний, без фото, але з величезною кількістю викриттів якогось замміністра.

«Аналітики-експерти»



Поділяються на "медійних персон" або тих, хто мріє ними стати. Медійні схожі на артистів обласного облмуздрамтеатру, які роками котяться із застарілими декораціями по райцентрах з одним і тим же спектаклем. З реплік у виставі відразу можна зрозуміти, хто інвестує цю гастрольну діяльність.

Фейсбук — нудне продовження роботи, яке оплачується, залежно від кількості рядків.

«Богема»



Хіпстери української журналістики. Іронічні, начитані, завжди без грошей. Абсолютно не зрозуміло, як їм вдається добре одягатися на мізерну зарплату.

З ними приємно і цікаво випивати — хоч віскі, хоч американо. Завжди подадуть пальто, розкажуть про свіжі події у світовому кіно, елегантно лаються.

Фейсбук — рефлексія на недосконалість світу.

«Вася з водокачки»



Можуть працювати на сайті, в газеті або телеканалі. Як правило, полюбляють випивати, тому мають "несвіжий" зовнішній вигляд і тривожність у погляді. Їх поважають за прямоту і веселу вдачу, епізодичну талановитість. Якщо дуже талановиті, тримають для спецпроектів. Якщо нездари — виганяють.

«Васі з водокачки» ні на одну зустріч не приходять вчасно і не здадуть в дедлайн роботу ні за яких обставин. Чарівні і з готовністю каються: «Ну, якщо хочеш, дай мені в обличчя!»

Популярні, як блогери, бо щирі, емоційні й енергійні. Психопати на ФБ - найулюбленіші герої, це відомо давно.

Активісти



Ще гірші, ніж їхні колеги жіночої статі. Нестерпно пафосні, огидно нездарні, абсолютно позбавлені почуття гумору. При найменшій можливості вгвинчуються в корупцію значно швидше, ніж ті, проти кого вони виступають.

Незабаром чекайте на жіночі психотипи у журналістиці. Буде цікаво!

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.