Волиняни сплатять по 7 тисяч за незаконний видобуток бурштину

Волиняни сплатять по 7 тисяч за незаконний видобуток бурштину
Волиняни за незаконний видобуток бурштину заплатять по 7 тисяч штрафу.

Інформацію надає ГУНП у Волинській області.

Маневицький районний суд зобов’язав двох старателів, яких в листопаді минулого року правоохоронці затримали під час незаконного видобутку бурштину в лісовому масиві в урочищі «Лоше» поблизу селища Маневичі, сплатити по 7004 грн. штрафу.

Тоді в чоловіків вилучили майже 90г бурштину та обладнання для його видобутку. Встановлено, що в листопаді 2015 року в лісовому масиві поряд з річкою Чернявка, що в урочищі «Лоше» поблизу селища Маневичі, двоє чоловіків незаконно добували бурштин. За допомогою саморобного пристрою для відкачування води – мотопомпи «Форте» з приєднаними пожежними рукавами та металевою трубою - старателі вимивали бурштин-сирець. Вони встигли зробити в ґрунті 9 ямкових отворів.

Правоохоронці затримали старателів та вилучили мотопомпу «Форте», три пожежні рукави, довжиною по 20м кожна, водозабірний гофрований шланг довжиною 2.5м, 10 прямокутних сіток-екранів, один підсак, металевий шабер, пластикову каністру ємністю 10л та п’ять металевих стержнів. Окрім знарядь для незаконного видобутку корисних копалин, правоохоронці вилучили у копачів ще 89.97г бурштину.

У ході досудового розслідування між прокурором та підозрюваними було укладено угоду про визнання винуватості. Відповідно до її умов, чоловіки повністю визнали провину у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. В угоді сторонами визначено міру покарання підсудним – по 7004 грн штрафу.

Маневицький районний суд затвердив угоду про визнання винуватості.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волиняни сплатять по 7 тисяч за незаконний видобуток бурштину
01 лютий, 2016, 14:14